Vágólapra másolva!
Tovább folytatja várakozáson felüli szereplését a Fulham a Premiershipben. A liga legfiatalabb edzője, Chris Coleman a 13. forduló hétfői záró összecsapásán az újonc Portsmouth ellen vezette győzelemre csapatát, Louis Saha három percen belül szerzett két góljával.

Két olyan együttes találkozott hétfőn este a Loftus Roadon, amely tulajdonképpen elégedett lehet eddigi bajnoki szereplésével. A találkozó előtt a londoniak a hetedik helyen álltak a tabellán - holott a bajnoki rajt előtt kevesen gondolták volna, hogy nem a kiesés ellen fog küzdeni Al-Fayed csapata -, ráadásul bemutattak már egy páratlan bravúrt is a szezonban, a Manchester United idegenbeli legyőzésével.

A vendég Portsmouth masszív középcsapatként várta a londoni fellépést, ami újonc csapattól egyáltalán nem lebecsülendő eredmény a Premiershipben, ráadásul megverték már többek között a Liverpoolt is, és pontot csentek a Highburyből, az Arsenal otthonából.

Igazolva jó hírét, nagyszerűen kezdte az összecsapást a Pompey, egyértelműen uralták a játékot Sheringhamék, és semmi jel nem utalt arra, hogy az első félidő közepén három perc alatt lerendezi a meccset a Fulham. Van der Saar több alkalommal is meleg helyzetben tisztázott Ayegbeni elől, így végül átvészelte a nehéz időszakot a hazai csapat.

A 30. percben aztán megkezdődött a Saha-show: a francia támadó először egy kipattanó labdát bombázott ballal, védhetetlenül Wapenaar kapujába, majd három perccel később gyönyörű fejesgóllal állította be a végeredményt.

Győzelmével a Fulham immáron ötödik, míg a Pompey maradt ugyan a tizenegyedik, de igencsak kezd összesűrűsödni a mezőny második fele, így négy pontra van a legjobb kieső pozíciót elfoglaló Aston Villától Harry Redknapp csapata.

Premiership, 13. forduló:
Fulham - Portsmouth 2-0 (2-0)
gól:
Saha (30., 33.)
kiállítva: Berger (Portsmouth, 82.)