Vágólapra másolva!
A néhány hónappal ezelőtt még csak a lett futballszurkolók körében ismert Maris Verpakovskis a válogatott elképesztő sikereinek, és saját sorsdöntő góljainak köszönhetően az európai elitklubok látókörébe került: a legfrissebb hírek szerint a Bayern München, az Arsenal és a Barcelona is szívesen szerződtetné. Ráadásul az ára roppant alacsony, a Skonto Riga már 2 millió fonttal is beérné.

A Verpakovskis megszerzéséért folytatott harcban lépéselőnybe került az Arsenal, angol lapok szerint a 24 éves csatár elfogadta a tesztelésére szóló meghívót. Arról nincs hír, hogy a londoniaknál milyen feltételekkel próbálják ki.

A támadó az Európa-bajnoki selejtezők egyik kiemelkedő csillaga volt: Budapesten egyszer talált Király Gábor kapujába a 3-1-es magyar sikerrel végződött találkozón, majd Rigában két góllal járult hozzá a visszavágón aratott lett győzelemhez. Október 11-én ő rúgta a vendégek győztes gólját a svédekkel szemben. A törökök elleni pótselejtezőn az 1-0-ás rigai és a 2-2-es isztambuli összecsapáson is eredményes volt.