Társoldalunk:

Zaccheroni szerint nem volt jobb az Arsenal

A Bayern München a Celtic otthonában elért gól nélküli döntetlennel továbbra is gondban van a labdarúgó Bajnokok Ligájában a továbbjutást illetően, hiszen utolsó az A csoportban, igaz, csak egy pont a hátránya az élen álló skót együttessel szemben. Az Inter az 5-1-es vereséget követően nehéz helyzetbe került, hiszen így Kijevben kell kiharcolnia a továbbjutást, míg az Arsenal a nem mindennapi sikerrel talán végleg kilábalt a hullámvölgyből. A Monaco már továbbjutott, az Olimpiakosz kiesett.

"Elégedett vagyok a teljesítményünkkel és az eredménnyel is, hiszen így a saját kezünkben maradt a sorsunk. Ha hazai pályán legyőzzük az Anderlechtet, akkor a legjobb 16 közé kerülünk" - mondta a Celtic-Bayern (0-0) találkozót követően Ottmar Hitzfeld, a bajorok vezetőedzője. A tréner elismerte, hogy csapata nem a legjobb formáját mutatta, de így is igazságos eredménynek tartja a döntetlent.

Kollégája, Martin O'Neill sajnálja az elszalasztott győzelmet, mivel szerinte együttese közelebb állt a sikerhez. "Úgy érzem, döntetlenért utazott Glasgow-ba a német gárda, s ezt el is érte, így nem lehet csalódott. Mi sem jártunk rosszul, mivel Lyonban számunkra már a döntetlen is továbbjutást ér majd, de ezt nagyon nehéz lesz kiharcolnunk" - mondta a selejtező harmadik fordulójában az MTK-t búcsúztató együttes szakvezetője. A Celtic 64 mérkőzés óta veretlen otthonában.

A legkiegyenlítettebb kvartett másik találkozóján az Anderlecht egygólos hazai sikerével életben tartotta reményeit, ha az utolsó körben pontot szerez a Bayern arénájában, akkor továbbjut. "Elégedett vagyok a csapatommal. Több helyzetet dolgoztunk ki, így megérdemelten nyertünk" - értékelte röviden a 90 percet Hugo Broos, a belgák trénere.

A francia rivális, azaz az Olympique Lyon mestere, Paul Le Guen is egyetértett Broos-szal: "Csak az első félórában érvényesült a mi akaratunk, aztán egyre jobban játszott az Anderlecht. Nagy lehetőséget szalasztottunk el."

Amennyiben a december 10-ei záró fordulóban az Anderlecht begyűjti mindhárom pontot - döntetlen esetén is van rá esély - az Olimpiai-stadionban, akkor a német bajnok egymás után másodszor esne ki úgy a sorozatból, hogy még az UEFA-kupába visszasoroló harmadik helyet sem sikerült megszereznie.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK