Társoldalunk:

Zaccheroni szerint nem volt jobb az Arsenal

Az Internazionale a hazai pályán elszenvedett megalázó, 5-1-es vereséget követően nehéz helyzetbe került a B csoportban, hiszen így Kijevben kell kiharcolnia a továbbjutást, míg az Arsenal a nem mindennapi sikerrel talán végleg kilábalt a hullámvölgyből.

"Mindenki nagyszerűen futballozott a csapatomból, s megmutattuk, milyen fantasztikus gárdával rendelkezünk. Hiába volt 1-1 a szünetben, éreztem, hogy ma nem lehet minket megállítani" - mondta a meccs után az angolok francia vezetőedzője, Arséne Wenger. A tréner az utolsó kört illetően hozzátette: együttese számára a Highburyben kötelező a győzelem az orosz Lokomotiv Moszkva ellen.

"Az eredmény ellenére szerintem nem voltunk gyengébbek az Arsenalnál. Futballistáim fáradtak voltak, így riválisunk játékosai a döntő pillanatokban jobban koncentráltak, s ez hozta meg nekik a sikert" - elemezte a fájó vereség okait Alberto Zaccheroni, az olaszok mestere.

Az utolsó fordulóban sorra kerülő kijevi találkozóval kapcsolatban elmondta: nem ígérkezik könnyűnek a 90 perc, de a biztos továbbjutáshoz nyerni kell, s erre képesnek tartja csapatát. A milánóiak döntetlennel csak úgy kerülnek a legjobb 16 közé, ha az Arsenal otthonában nagy meglepetésre kikapna a Lokomotiv Moszkvától.

A kvartett másik összecsapásán, azaz a keleti rangadón az orosz gárda a hajrában szerzett góllal győzte le a Dinamo Kijevet, s ezzel a csoport élére került. Mivel az első és a negyedik között mindössze két pont a különbség, így valamennyi gárdának csakis a győzelem jelent biztos továbbjutást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK