Társoldalunk:

Zaccheroni szerint nem volt jobb az Arsenal

A C csoportban hazai pályán elért 1-1-es döntetlenjét követően a francia Monaco az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már bejutott a legjobb 16 közé.

"Természetesen örülök a továbbjutásnak, de még hátra van az AEK Athén elleni idegenbeli mérkőzésünk, ahol szeretnénk megszerezni a csoportelsőséget. Jobb lenne ugyanis, ha elkerülnénk a nagycsapatokat a nyolcaddöntőben" - mondta Didier Deschamps, a franciák vezetőedzője.

"Gratulálok a játékosaimnak, hiszen egy nagyon erős csapat ellen harcolták ki ezt a döntetlent. A kiállítást követően is mi uraltuk a játékot, aminek meg is lett az eredménye" - értékelt a rivális holland PSV Eindhoven mestere, Guus Hiddink.

A csoport másik találkozóján a Deportivo a Riazor-stadionban könnyedén győzte le az AEK Athént. A spanyolok trénere, Javier Irureta nem is gondol a kiesésre, amint mondta: a céljuk továbbra is a csoportelsőség megszerzése. "Szerencsére ezen a meccsen sikerült feledtetnünk az előző fordulóban elszenvedett csúfos vereséget. Csoportelsők akarunk lenni, ehhez persze szükség lesz a görögök segítségére is."

A spanyolok abban az esetben biztos továbbjutók, ha csak egygólos vereséget szenvednek, vagy annál jobb eredményt érnek el, illetve ha a Monaco alulmarad Athénban. Utóbbi esetben még ha kikap is a Deportivo, hármas holtverseny alakulna ki, s abból mindenképpen a hollandok jönnének ki rosszul. Amennyiben a franciák legalább egy pontot szereznek, akkor a PSV Eindhovennek háromgólos vagy még nagyobb arányú győzelmet kell aratnia. Kétgólos differencia esetén a 2-0 szintén a hollandoknak kedvezne, ha más eredmény születik, akkor a spanyolok ünnepelhetnek.

Az AEK Athén már kiesett, s az UEFA-kupát érő harmadik helyre sincs esélye.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK