Vágólapra másolva!
Igazán pikáns mérkőzésre készül Csank János a Videotonnal, hiszen a labdarúgó-szakember éppen előző klubjához, a pazarul menetelő, listavezető Balaton FC-hez látogat csapatával. A fehérváriak szakvezetője az őszi utolsó bajnoki előtt a Videoton terveiről, de a siófoki együttesről is beszélt az [origo]-nak.

- Elsősorban mire véli a siófokiak remek szereplését?
- Arra, hogy nincs veszítenivalójuk, magabiztosan futballoznak, és egységes csapatjátékot nyújtanak. Ahogy a siófoki játékosok nyilatkozataiból kiveszem, az is motiválja őket, hogy a későbbiekben jól el tudják adni magukat, vagy esetleg a jó szereplés nyomán anyagilag megerősödhet a klub. Persze, magam is osztom azt a nézetet, nem az a jövő zenéje, ami a siófokiaknál zajlik, hiszen állandó pénztelenség közepette lehetetlen folyamatosan jó eredményeket elérni. Még akkor is, ha Kuttorék ősszel ilyen jól produkáltak.

- A Videoton az elmúlt hetekben mitől esett úgy vissza?
- Az utóbbi időszakban nem is annyira a játékunk, mint inkább az eredményeink voltak rosszak. A Pécs elleni idegenbeli verség, majd a Fraditól elszenvedett hazai kudarc "megfogta" a játékosokat, majd fokozva a rossz szériát, Győrben is idegesítő módon engedtük ki a kezünkből a győzelmet. Bosszantó az is, hogy az úgymond verhető ellenfelek közül a Haladás hat, a Pécs öt, a Békéscsaba két pontot vett el tőlünk. A Haladás ellen múlt héten aztán az addig remeklő kapusunk, Tudor is betlizett, kihagytunk két büntetőt, ám ez is benn van a játékban, csak éppen az eredmény rovására megy. Ráadásul jelenleg több sérült és eltiltott van a csapatban, köztük olyan meghatározó játékos, mint Schwarz és Dvéri, továbbá a tehetséges Magasföldi, valamint Voicu. Mindentől függetlenül egyértelműen a hat közé várom a csapatot, amihez nyilván egy erős téli felkészülés is szükségeltetik.

- A siófoki bajnokin miben bízik elsősorban?
- Talán hogy ezúttal a balatoniak is úgy érzik, nyerniük kell. Ez lehet a mi sanszunk. Amennyiben megvertük volna a Haladást, lendületből begyűjtöttük volna a Balaton ellen is a három pontot, így azonban nyílt meccsre számítok. A siófoki védelem "főnöke" egyértelműen Kuttor Attila, s az ő teljesítményének az értékét csak növeli, hogy az egész őszi idényt sárga lapok nélkül futballozta végig. Noha a siófokiak ezúttal is nyugodtan játszhatnak, ám nekünk is nagyon kell a három pont, s remélem, a taktikai csata végén nem is kell majd csalatkoznunk.

Bánki József