Társoldalunk:

Összefogást sürget a Fradi új támogatója

A Ferencváros-Újpest szombati bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt szerdán, a "Régi idők békéje" elnevezésű esemény alkalmából az egykori legendás újpesti csatár, Bene Ferenc és Tóth András az Üllői útra látogatott. A baráti összejövetelen a hazaiak nagyjai közül Rákosi Gyula és Szűcs Lajos fogadta a vendégeket, és folytatott eszmecserét a régi derbik hangulatáról, körülményeiről.

Ez a délután mintegy felvezetése a szombati találkozónak, amelyre valamennyi olyan futballistát meghívnak az Üllői útra, aki akár egy percet is szerepelt a zöld-fehér vagy a lila-fehér csapatban. A tervek szerint az újpesti klub kiválóságai csoportosan érkeznek majd a stadionba, ahol már a székház előtt fogadják őket egykori ferencvárosi ellenfeleik.

A találkozó előtt a korábbi kitűnő játékosok a két térfélen gyűlnek össze, a ferencvárosiak természetesen zöld, míg az újpestiek lila felsőt viselnek. A tervek szerint közvetlenül a kezdést  megelőzően kerül sor a jégkorongmérkőzésekről ismert kézfogóra, a pálya egész hosszában sétálnak majd egymással szemben a volt kiváló labdarúgók. Ezután egy számukra kijelölt szektorban foglalnak  helyet, ahonnan közösen szurkolhatják végig a rangadót.

"A pályán persze ellenfelek voltunk, zrikáltuk is egymást rendesen, de a szópárbajon kívül soha nem volt problémánk egymással. Örülök, hogy itt lehettem az Üllői úton, és remélem, szombaton is hasonló baráti hangulat fogadja majd a csapatokat" - mondta Bene Ferenc.

"Ez remek kezdeményezés, ami, remélem, megfelelő támogatást kap. Én még hiszek benne, hogy egyszer béke honol majd a pályákon" - nyilatkozta Tóth András.

A szombati rangadón a hazaiak kapuját védő Szűcs Lajos - aki korábban éppen a lilák hálóját őrizte - elmondta, hogy nagyon örül az ötletnek, ezzel együtt sajnálatosnak tartja, hogy ilyenek kellenek ahhoz, hogy rend, béke és barátság legyen a két tábor között.

Rákosi Gyula, a ferencvárosi csapat egykori motorja hazai győzelmet remél, de elmondta, hogy csak akkor lenne igazán elégedett, ha a két csapat csakis a pályán küzdene meg, sportszerű körülmények között.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK