Társoldalunk:

Szentes: Jobb csapat a PAOK, de tovább akarunk jutni

Akár ki is jelenthetnénk: kitört a debreceni futball-láz, hiszen elképesztő várakozás előzi meg a csütörtöki DVSC-PAOK visszavágót az UEFA-kupa második fordulójában. A szaloniki 1-1 tükrében a hajdúsági hívek igencsak bizakodóak, s mivel a 7500 belépő már hetekkel ezelőtt elfogyott, a városban több helyen kivetítőn kísérhetik figyelemmel a találkozót a stadionból kiszorult szurkolók.

A görög együttes egyébként már kedden megérkezett Magyarországra, és a PAOK küldöttsége Hajdúszoboszlón, az Aqua Sol szállodában ütött tanyát. A hellén gárdát közel hétszáz híve kíséri el Debrecenbe, s jellemző a PAOK határokon átívelő népszerűségére, hogy Németországból is érkezik több tucat szurkolója, s már a Sport Szállóban, valamint a Platán Hotelben is sok szobafoglalást regisztráltak a görögök.

A PAOK futballistáit nyilván nem zavarja majd a hangorkán, hiszen a görög bajnokságban hozzászokhattak a vehemens hangulatú meccsekhez, mindenesetre a Loki-szurkolók már nagyon várják a találkozót. A szerencsés jegytulajdonosok mindenesetre bölcsen teszik, ha a 17 órakor kezdődő mérkőzés előtt jóval korábban elindulnak az Oláh Gábor utcai sporttelephez, méghozzá gyalog, mivel a gépkocsiknak ezúttal nem tudnak parkolóhelyet biztosítani, még az érvényes parkolójeggyel rendelkezőknek sem.

Azoknak pedig, akiknek nem jutott jegy, a városban több helyen állítanak fel kivetítőket, hogy kulturált körülmények között szurkolhassanak kedvenceiknek, amiről Horváth Béla, a DVSC technikai vezetője a következőket mondta az [origo]-nak. "A Napló Klubban, a Lovardában, a Hódos Imre Sportcsarnokban és a Rolling Rock étteremben jegy nélkül maradt szurkolóink egyaránt kivetítőn követhetik a meccs eseményeit. Mindez a közösségi szellemet is erősítheti, hiszen a Loki-tábor mindig is az egységéről volt híres."

Közel két évtizeddel ezelőtt fordult elő, hogy valamelyik európai sorozatban magyar csapat is túlélte az őszi szezont. Az UEFA-kupa 1984-1985-ös kiírásában a Videoton a döntőig menetelt.
A DVSC várható kezdőcsapata: Tomic - Nikolov, Éger, Flavio Pim, Szatmári - Dombi, Kiss, Habi, Sándor, Böőr - Bajzát.

A két edző sajtótájékoztató keretében nyilatkozott a várható esélyekről. "A szaloniki mérkőzés azt az érdekes helyzetet idézte elő, hogy az 1-1-es eredmény nagymértékben meghatározza majd a játék képét. Vagyis ha a PAOK nem rúg gólt, nem jut tovább, ám ez nem jelenti azt, hogy mi gól nélküli döntetlenre játszunk. Mint ahogy Görögországban, úgy itt, Debrecenben is arra törekszünk, hogy gólt vagy gólokat lőjünk, ezért élvezetes mérkőzésre van kilátás. Úgy gondolom, a PAOK jobb csapat, de mi tovább akarunk jutni, és ennek szellemében lépünk pályára. A továbbjutást az dönti el, melyik csapat képes kihozni magából a maximumot" - mondta Szentes Lázár.

Bízik a továbbjutásban kollégája, Angelosz Anasztadiadisz is. "Nehéz találkozó lesz, mindenképpen hoznunk kell holnap a meccset. Vannak sérültjeink, akik közül csak holnap derül ki, hogy kik tudják vállalni a játékot. Biztos vagyok benne, hogy más felfogásban futballozik majd a Loki, mint Szalonikiben, de a lényeg, hogy nekünk jól kell játszani, hogy elérjük célunkat."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK