Vágólapra másolva!
A nagyágyúk eddig megúszták a kínos eredményeket az UEFA-kupa jelenlegi kiírásában, de a második forduló visszavágói során több sztárcsapat is könnyen bajba kerülhet, ha nem figyel. Az első meccsen a Dortmund és a Liverpool is csak egy döntetlenre volt képes, a 2001-es győztes Feyenoord pedig hazai pályán kapott ki 2-0-ra a cseh Teplicétől - igaz, a Barcelona és a Parma már az első meccsen eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A rotterdami gárdának az első mérkőzés eredményének tudatában bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz, elvégre a Feyenoord két héttel ezelőtt hazai pályán kapott ki 2-0-ra a cseh FK Teplicétől. A 2001-es győztes ráadásul nem számíthat fiatal szerb csatárára, Dejan Lazovicra, aki a hét végén sérülést szenvedett, ráadásul az első meccsen kiállított Gill Swert sem léphet pályára. A hollandok számára egyedül az lehet a bíztató, hogy legutóbbi bajnokijukon az idény legjobb teljesítményét nyújtva 3-0-ra legyőzték a Vitesse együttesét - egy ilyen győzelem a csehek ellen is elegendő lenne a továbbjutáshoz. A Teplice egyéként korábban a német Kaiserslauternt búcsúztatta, vagyis igazi "óriásölőnek" számít.

Nagy meccsre készülnek Splitben is, ahol a helyi Hajduk az AS Romát fogadja majd, abban a reményben, hogy a gárda képes lesz ledolgozni az első meccsen összeszedett egygólos hátrányt. Rómában a Farkasok csak kínkeservesen nyertek 1-0-ra Cassano utolsó percben szerzett találatával, és bár Fabio Capello együttese remek formában van, egyáltalán nem mehet biztosra, különösen, hogy a csapatkapitány Francesco Totti biztosan nem játszhat sérülése miatt, de Oliver Dacourt és Marco Delvecchio is hiányozni fog, ráadásul Christian Panucci és Cassano játéka is erősen kérdéses.

A Liverpool számára nem ismeretlen a Steaua Bucuresti elleni visszavágó előtti szituáció: a Vörösök ugyanis az előző körben ugyanígy álltak az első meccs után. Akkor is egy idegenbeli 1-1-gyel nyitottak, hogy aztán az Anfield Roadon simán legyőzzék ellenfelüket, az Olimpija Ljubljanát. A román gárda azonban valamivel keményebb diónak tűnik, elvégre a bukaresti gárda az előző körben a szintén angol Southamptont búcsúztatta, mégpedig úgy, hogy idegenben döntetlent játszott a Szentekkel. Önbizalomra adhat okot a liverpooliaknak, hogy az első meccsről sérülés miatt hiányzó Michael Owen immár Gerard Houllier rendelkezésére áll, és minden bizonnyal ott lesz a kezdő tizenegyben a német Dietmar Hamann is - a szezon során először. Az ír jobbhátvéd, Steve Finnan viszont nem játszhat, hiszen sérüléssel bajlódik, a helyét a szenegáli Salif Diao foglalhatja el.

A Borussia Dortmund sincsen valami könnyű helyzetben, hiszen a BVB az első találkozón hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a francia Sochaux-val, ráadásul úgy, hogy a vendégek már 2-0-ra is vezettek, és a dortmundiak csak egy huszáros hajrával voltak képesek kiegyenlíteni. A németeknek tehát mindenképpen nyerniük kell Franciaországban (vagy legalább 3-3-as döntetlent kell elérniük), és a csapat trénere, Matthias Sammer biztos benne, hogy együttese képes lesz végigtámadni a találkozót, szerinte ugyanis a fizikailag sokkal jobbak a galloknál.