Vágólapra másolva!
A Hertha és a Dortmund is vereséget szenvedett a német labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A fővárosiak a szünetben még vezettek, ám a második félidőben a vendég Schalke háromszor is eredményes volt, amire a hazaiaknak nem sikerült válaszolniuk, így visszacsúsztak a kiesést jelentő 17. helyre. A Herthában a kapus Király Gábor és a középpályás Dárdai Pál is végigjátszotta a mérkőzést. A csúfos UEFA-kupa-kiesést követően ismét meglepő vereséget szenvedett a Dortmund. A Borussia ezúttal a Rostock otthonában kapott ki 2-1-re.

Szombaton a Stuttgart gól nélküli döntetlenre végzett a Bochum otthonában, ám a svábok nincsenek elkeseredve, hiszen az üldöző Werder, Leverkusen, Bayern trió úgyszintén egy pontot szerzett. Szabics Imre, a VfB és a magyar válogatott csatára is úgy nyilatkozott a mérkőzésről, hogy nem pontot vesztettek, hanem pontot szereztek a Ruhr-vidéki városban.

- Bár remek formában van a VfB, a Bochum remek hazai mérlegének tükrében mennyire tartottak a mérkőzéstől?
- Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen a Bochum ősszel még veretlen odahaza. Sajnos, a kilencven perc során nem is nagyon akadt helyzetünk, szerencsére, nekik sem, mivel a védelmünk jól állt a lábán. Kár lenne tagadnom, ezúttal nem igazán remekelt a csapat, s bizony én sem lógtam ki a sorból, nekem sem ment túl jól a játék. Igazságos eredmény született, ez nem lehet vitás.

- Ezek szerint elégedettek az egy ponttal?
- Igen, mert a vetélytársainknak sem sikerült nyerni. A Bayern München és a Leverkusen ráadásul hazai pályán végzett döntetlenre, ezért azt mondom, nem pontot vesztettünk, hanem pontot nyertünk Bochumban. Mindezt alátámasztja, hogy továbbra is a mezőny egyetlen veretlen csapata vagyunk, s vezetjük a tabellát.

- Várják már a szezonzárást?
- Várnánk, de nem tehetjük meg. Kedden a német kupában a Mönchengladbach ellen lépünk pályára, majd bajnokin a Hamburgot fogadjuk, jövő héten pedig az Old Traffordra látogatunk, a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-meccsre, azaz december 19-ig, amikor szabadságra mehetünk, még rengeteg feladatunk lesz. Németországban persze mindig a soron következő fellépés a legfontosabb, esetünkben a 'Gladbach elleni keddi kupameccs.

Bundesliga, 14. forduló:
Rostock - Dortmund 2-1 (0-0)
gól: Max (54., 87.), illetve Ewerthon (66.)

Hertha - Schalke 1-3 (1-0)
gól: Lapaczinski (37.), illetve Kamphuis (59.), Waldoch (68.), Asamoah (81.)

Bánki József