Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga 11. fordulójából elhalasztott, idényzáró mérkőzésén a Békéscsaba némi meglepetésre 2-2-es döntetlent ért el Sopronban.

Arany Ászok Liga, a 11. fordulóból elmaradt mérkőzés:
Matáv-Sopron - Békéscsabai Előre FC 2-2 (1-1)
Sopron, 2000 néző
vezette: Szabó Zs.
Sopron: Milinte - Bagoly, Lambulic, Pető (Horváth A., 25.) - Grósz, Lazic, Sifter, Pintér (Cseke, 55.), Hanák - Sira (Baumgartner, 46.), Tóth M.
Békéscsaba: Fekete - Schindler, Vilotic, Grujic (Fehér Zs., 25.), Szeverényi - Kovács N. (Hoffmann, 50.), Kovács B., Simon, Vincze Z. - Javrujan (Tóth Gy. 84.), Miculescu
gól: Sifter (18., 73.), illetve Javrujan (46.), Kovács B. (68.)
sárga lap: Horváth A. (58.), Bagoly (75.), illetve Kovács B. (48.), Javrujan (69.), Vincze (77.)

13. perc: Tompos Zoltán magához hívta Szabó Zsolt játékvezetőt, aki rövid konzultálás után a lelátóra küldte a soproniak szakvezetőjét, Pintér Attilát, aki valószínűleg megsértette az asszisztenst.

18. perc: Tóth M. a 16-osnál ügyesen tolta a labdát az érkező Sifter elé, aki 18 m-ről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-0).

23. perc: Egy beívelést követően Grujic és Pető összefejelt, a békéscsabaiak védőjét a mentő vitte el, de a soproni csapatkapitányt is le kellett cserélni.

46. perc: Egy előrelőtt labdát Javrujan úgy vett át a soproni 16-oson belül, hogy egy átemelős csellel becsapta Horváthot, ezt követően 8 m-ről a bal alsó sarokba lőtt (1-1).

68. perc: Javrujan csapta be a bal oldalon Grószt, bevezette a labdát a soproni 16-os előterébe, majd Kovács Bélához passzolt, aki 8 m-ről a jobb alsó sarokba helyezett (1-2).

73. perc: Sifter és Tóth kényszerítőzött a békéscsabai 16-os előterében, a visszakapott labdát a középpályás 17 m-ről, jobb belsővel a bal alsó sarokba rúgta (2-2).

Orkánszerű szélben és havasesőben kezdődött a mérkőzés és az irreális körülmények nagyban befolyásolták a játékot. A Matáv viszonylag korán szerzett vezetést, majd Pető és Grujic ütközése után hosszú ideig állt a játék. A félidő hajrájában aztán Javrujan remek megoldásával egyenlített a vendégcsapat.

Nyomasztó hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a 2. játékrész, de a csúszós talaj nem kedvezett a támadó csapatnak. Negyedóra elteltével Javrujan kétszer is remekül helyzetbe hozta magát, majd adott egy gólpasszt Kovácsnak. A csabaiak vezető gólja után sorra dolgozta ki helyzeteit a Matáv és gyorsan egyenlített. A hajrában szinte felbillent a pálya, nagy fölényben játszott a soproni gárda, de a győztes gólt már nem tudta megszerezni.