Vágólapra másolva!
A hét végén hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a VfB Stuttgart a Hamburggal, ám Szabics Imre együttese a Bremen-Bayern rangadó pontosztozkodásának köszönhetően maradt a Bundesliga tabellájának az élén. A magyar válogatott csatára a vb-sorsolás kapcsán megemlítette, hogy szerinte a bolgárok a legjobbak a nyolcadik csoportban.

- Milyennek értékeli a Hamburg elleni fellépést? - kérdeztük Szabicsot.
- Úgy érzem, nyernünk kellett volna, hiszen a helyzeteink megvoltak, ám Kuranyi és én is elhibáztuk azokat, a hajrában pedig a lerántásomért büntetőt kellelt volna kapnunk. A lényeg azonban, hogy továbbra is az első helyen állunk, és a gólkülönbségünk is jó.

- A vb-sorsolással mennyire elégedett?
- Annyi szerencsénk mindenképpen volt, hogy a legerősebb válogatottakat elkerültük. Az első kalapból például kaphattuk volna az olaszokat, a franciákat, a spanyolokat, vagy az angolokat is. Igaz, a svédek is rendkívül erősek, ám szerintem a csoportunkból Málta kivételével öt csapatnak is esélye van a továbbjutásra, igaz az ötödik helyre is. Ami egyértelmű, hogy senkit sem szabad lebecsülnünk, ugyanakkor megijednünk sem kell egyik csapattól sem.

- A csoportunkból melyik válogatottat tartja a legerősebbnek?
- A bolgárt. Tele vannak fiatal, képzett futballistákkal, nem véletlenül jutottak ki simán, csoportelsőként a portugáliai Eb-döntőre, megelőzve Horvátországot és Belgiumot. A vb-selejtezőkre pedig még érettebbek lesznek a bolgárok, velük tehát mindenképpen számolni kell a csoportelsőség megszerzésekor.

- Három mérkőzésük van még hátra a szabadságig, ám ezek kivétel nélkül kőkemény csaták lesznek. Mennyire bírják még a tempót?
- Való igaz, a végére maradtak a legnehezebb fellépéseink, hiszen a hét végén a bajnokságban Bayern München otthonába látogatunk, majd megyünk az Old Traffordra a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-meccsre, ahol a csoportelsőség a tét, végül fogadjuk a Leverkusent, amelyen akár az őszi első hely sorsa dőlhet el. Szerencsére együtt van a csapat, vagyis képesnek tartom arra a társaságot, hogy kitart a lendületünk a zárásig. Kár lenne elrontani ezt a szép őszt, elvégre a Bundesligában még veretlenek vagyunk, és a Bajnokok Ligájában is folytathatjuk tavasszal.

Bánki József