Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten csak egy nemzetközi kupameccset rendeztek, amelyen a Galatasaray 2-0-ra legyőzte a Juventust - ennek jutalmaként az isztambulaiktól két focista is bekerült álomcsapatunkba. A többi focistát a hétközi, illetve a hétvégi bajnokikon nyújott teljesítménye alapján választottuk ki.
Faryd Mondragón (kolumbiai, Galatasaray): A törökök a múlt hétről elmaradt, Juventus elleni BL-meccsüket játszották kedden, és mindenképpen győzniük kellett ahhoz, hogy megmaradjon továbbjutási esélyük. A Galata be is gyűjtötte a három pontot, de ehhez nagy szükség volt a kolumbiai portás bravúrjaira: a hálóőr valósággal eksztázisban védte végig a találkozót.
Alledine Yahia (francia, EA Guingamp): A guingampi gárda a kiesés ellen küzd a francia pontvadászatban, így az Ajaccio elleni találkozó igazi hatpontos meccs volt az együttes számára. A győzelem tehát különösen fontos volt, és a fiatal jobbhátvéd, Yahia találata éppen ehhez segítette hozzá a csapatot.Sébastien Squillacci (francia, AS Monaco): A nagyhercegség csapata továbbra is tartja hatpontos előnyét a francia pontvadászatban, ráadásul a gárda a hétvégén igazi rangadót nyert a Marseille ellen. Az idegenbeli találkozón a szünetben még vesztésre állt az együttes, de a második félidőben sikerült fordítani, amihez a középhátvéd Squillacci góllal járult hozzá.Philippe Mexes (francia, AJ Auxerre): A galloknál a múlt héten két fordulót is rendeztek, és az Auxerre azon kevés csapatok közé tartozott, amely mindkét meccsét lejátszotta, ráadásul mindkettőt meg is nyerte. A Le Mans ellen nem kapott gólt a gárda, az Ajaccio ellen pedig a középhátvéd Mexes is betalált, vagyis rá nem lehetett panasz.Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): A királyi gárda balbekkje már a hétközi, Atlético Madrid elleni bajnokira felépült, de az igazán nagy mutatvány a Barcelona elleni örökrangadóra tartogatta: a katalánok ellen gólt szerzett (még ha némi szerencsével is), majd pedig gólpasszt adott honfitársának, Ronaldónak.
Mancini (brazil, AS Roma): Most már bizton elmondható, hogy a Farkasok hatalmas fogást csintáltak a brazil futballista megszerzésével, hiszen Mancini hetek óta fantasztikus formában futballozik. A Chievo ellen például gólja mellett két gólpasszt is adott, és tökéletesen bejátszotta a teljes jobb oldalt.Alex (brazil, Cruzeiro): A Cruzeiro gárdája már a múlt héten bebiztosította a bajnoki címet Brazíliában, de Wanderley Luxemburgo együttese a hét végén igyekezett méltóképpen ünnepelni, és 5-2-re verte a Fluminensét. A gólzáporból a középpályás Alex két találattal vette ki a részét.Stefano Fiore (olasz, Lazio): A római együttest pár hete már leírták, ám a Lazio a Juventus legyőzésével ismét visszatért a scudettóért folytatott küzdelembe. A torinóiak elleni diadal főhőse a középpályás Fiore volt, aki csapata második találatát szerezte, és végig kiválóan futballozott.Roda Antar (libanoni, SC Freiburg): Az egzotikus országból származó labdarúgó a nyáron igazolt Freiburgba a Hamburgtól, ám nem sokra rá megsérült, és egészen mostanáig nem lépett pályára. A hét végén a Bochum ellen végre bemutatkozhatott új csapatában, és ennek örömére mesterhármast szerzett.
Hakan Sükür (török, Galatasaray): Az isztambuli együttes Dortmundban játszotta le a Juve elleni hazai BL-meccsét, de otthon érezhette magát, és ez valósággal szárnyakat adott a csapatnak. Különösen Hakan Sükür volt elemében, ő szerezte csapata mindkét találatát, ami győzelmet jelentett a törököknek. A csatár a hét végi bajnokin is betalált, és nem ő tehetett róla, hogy a Galata vereséget szenvedett.Salva (spanyol, Málaga CF): A Barcelona ellen mesterhármast szerezni még akkor is nagy bravúrt jelent, ha tudjuk, hogy a katalán gárda jelenleg nincs éppen a legjobb formában. Salva ugyan korábban már többször is bebizonyította, hogy érzi a kaput (nem véletlenül volt gólkirály a spanyol első és második vonalban is), de mostani három gólja így is szenzációt jelentett Spanyolországban.