Vágólapra másolva!
Kedden nyolc mérkőzéssel fejeződnek be a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. Szabics Imre együttesének, a Stuttgartnak már egy döntetlen elegendő az elsőséghez az E csoportban, ezt azonban nem lesz könnyű elérni az Old Traffordon.

E csoport

Miután az előző fordulót követően már mindkét csapat továbbjutott, Szabics Imre együttese, a német VfB Stuttgart már "csak" a csoportgyőzelemért lép pályára a Manchester United otthonában. Felix Magath tanítványainak már a döntetlen is megfelelő eredmény lenne az Old Traffordon, hiszen hazai pályán - többek között a magyar csatár góljával - 2-1-re legyőzték az angolokat.

A Glasgow Rangers-Panathinaikosz összecsapás tétje az UEFA-kupába kerülés, amelyre a skótoknak van nagyobb esélye, hiszen a két csapat athéni találkozásakor 1-1-es döntetlen született, így a görögök csak egy esetleges glasgow-i győzelemmel folytathatnák a második számú európai kupasorozatban.

F csoport

Az utolsó forduló előtt már a Real Madrid, és az FC Porto is továbbjutónak mondhatja magát, ennek ellenére a Santiago Bernabeu-stadion közönsége izgalmas összecsapásra számíthat, hiszen a hagyományosan nagy derbinek számító spanyol-portugál ütközet tétje a csoportelsőség. A két csapat első mérkőzésén a Real 3-1-re nyert idegenben, így a madridiaknak már egy döntetlen is elég ahhoz, hogy kedvezőbb pozícióból várják a nyolcaddöntők sorsolását.

A csoport másik mérkőzésén a szerb-montenegrói Partizan Beograd a francia Olympique Marseille ellen próbálja meg kiharcolni az UEFA-kupát érő harmadik helyet: a hazaiaknak csak a győzelem a jó, a franciáknak a döntetlen is elegendő.

G csoport

A Chelsea már továbbjutott, ennek ellenére az angolok németországi mérkőzésén a török Besiktas ellen - amelynek az isztambuli robbantások miatt kellett "elköltöznie" - még a csoportelsőség a tét.

A Besiktasnak legalább egy pontot szereznie kell a Chelsea ellen, ahhoz hogy biztosan ott legyen tavasszal a legjobb 16 között. Ugyanis ha a Sparta Praha-Lazio találkozót az olaszok nyerik, akkor a Besiktasnak nem elég az egy pont. A Sparta akkor juthat tovább, ha győz, és a törökök nem szereznek pontot.

H csoport

A keddi párharcok legizgalmasabb percei a H csoportban várhatók, hiszen a címvédő Milan mellett - amely már az előző fordulóban bebiztosította helyét a legjobb 16 között - még a többi három csapatnak egyaránt van esélye a továbbjutásra.

Az előző fordulóban az FC Bruges a hosszabbításban egyenlített a Celta Vigo otthonában, így az utolsó körben kiharcolhatja a továbbjutást: a belgáknak ehhez otthon le kell győzniük az Ajaxot, és reménykedniük abban, hogy a Celta nem nyer Milánóban. Kiélezett csaták várhatók, mert a spanyol, a holland és a belga csapatnak is csak a győzelem ér biztos továbbjutást. Ha mindkét mérkőzés döntetlennel zárul, akkor az Ajax csatlakozik a Milanhoz, és a Celta kerül az UEFA-kupába, mivel a hollandok 1-0-ra nyertek otthon, és 3-2-re kaptak ki Vigóban.

Az előzetes információk alapján a Celta nagy lehetőség előtt áll, hiszen Carlo Ancelotti, az olaszok vezetőedzője - már a továbbjutás tudatában - a vasárnapi Boca Juniors elleni tokiói Világkupa-döntő miatt valószínűleg a kezdőcsapatból majdnem mindenkit pihentetni fog.

A címvédőhöz kapcsolódó hír, hogy a gárda sztárja, Rivaldo egy brazil kisvárosba vonult vissza, hogy döntsön a jövőjéről. Mióta az elmúlt héten szerződést bontott a Milannal, a 31 éves klasszis több ajánlatot is kapott angol élvonalbeli és brazil első osztályú csapatoktól. Jelenleg Sao Paulo egy kisvárosában, Mogi Mirimben két gyermekével pihen, s egyelőre felfüggesztett minden kapcsolatot a médiával. Rivaldo közös megegyezéssel szakított a Bajnokok Ligája-, európai Szuperkupa- és olasz kupagyőztes olasz klubbal, így a téli átigazolási időszaktól már biztosan másik csapatban szerepel majd.

A góllövőlista élcsoportja a 5. forduló után:
5 - Drogba (Marseille), Prso (Monaco)
4 - Makaay (Bayern München), Hakan Sükür (Galatasaray), Morientes (Monaco)
3 - Henry (Arsenal), S. Inzaghi (Lazio), Kuranyi (Stuttgart), Ronaldo (Real Madrid), Sonck (Ajax), Tristán (Deportivo), Van Nistelrooy (MU)
2 -Szabics Imre (Stuttgart), Alejnyicsev (Porto), Belkevic (Dinamo Kijev), Bouma (PSV), Castillo (Olimpiakosz) E. Cissé (Monaco), Costinha (Porto), Del Piero (Juventus), Delibasic (Partizan), Di Vaio (Juventus), Dindane (Anderlecht), Forlán (Manchester United), Giuly (Monaco), Rincon (Dinamov), Juninho (Lyon), Kovacevic (Sociedad), Lampard (Chelsea), Loszkov (Lokomotiv), McCarthy (Celta), Miller (Celtic), Nedved (Juventus), Pancu (Besiktas), Pandiani (Deportivo), Poborsky (Sparta), Sergen (Besiktas), Sackih (Dinamo), Sztoltidisz (Olimpiakosz), Sutton (Celtic), Trezeguet (Juventus), Vieri (Internazionale).