Vágólapra másolva!
Hivatalosan december 22-én hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a lehetséges jelölteket, ezúttal két, Olaszországban játszó támadót, Filippo Inzaghit és David Trezeguet-t.

Az Olaszországban csak Pippóként ismert támadó piacenzai születésű, itt is kezdte pályafutását, de fiatalon a Leffének és a Veronának is kölcsönadták.

Később a Parma színeiben mutatkozhatott be a Serie A-ban, de itt még nem volt szerencséje, hiszen lábtörése miatt nem tudta azt nyújtani, amire képes. El is adták az Atalantának, amelynek színeiben 1997-ben gólkirályi címet szerzett, és a következő szezont már a Juventusban kezdhette, na meg persze a válogatottba is bekerült.

A torinóiaknál négy idényen keresztül ontotta a gólokat, és egyszer sem fordult elő, hogy tíznél kevesebbszer lett volna eredményes, 2001 nyarán mégis eladták a Milannak, ahol továbbra is futószalagon szállítja a gólokat.

Különösen tavaly ősszel volt csúcsformában, amikor mind a BL-ben, mind a bajnokságban rengeteg gólt ért el, de tavasszal sem lehetett rá panasz: a Serie A-ban ugyannyi gólt lőtt az év első felében, mint a 2002-2003-as pontvadászat első részében, egészen pontosan nyolc alkalommal talált be, így a campionatót 16 góllal zárta. A Bajnokok Ligájában viszont csupán egy gólt szerzett a tavasszal, az Ajax elleni negyeddöntőn volt eredményes, de a rossonerók pazar védelmének hála ez is elég volt ahhoz, hogy kupagyőzelemnek örülhessen a szezon végén.

A jelenlegi idényt aztán úgy kezdte, mint a legutóbbit, igaz, ezúttal nem klubcsapatában, hanem a válogatottban nyújtott kiemelkedőt: a Wales elleni, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn hazai pályán ellenállhatatlanul futballozott, és mesterhármast ért el - a squadra azzurábban pályafutása során először. A következő, Szerbia és Montenegró elleni kvalifikációs találkozón is ő rúgta a pontot érő találatot, majd az azeriek ellen kétszer volt eredményes.

A Milanban viszont ősszel eleddig csak három gólt szerzett: az Ajax elleni hazai BL-meccsen ez is győzelmet ért, majd a bajnokságban a Bologna, illetve az Inter ellen talált be - utóbbi szintén rendkívül fontos volt. Ezt követően azonban megsérült, és egészen az utóbbi hetekig nem játszhatott.