Vágólapra másolva!
A svájci Nyonban elkészítették a labdarúgó UEFA-kupa 3. fordulójának sorsolását, amelyben egyetlen magyar csapatként a Debrecen volt érdekelt. Szentes Lázár együttese a BL-től búcsúzó Bruges csapatát kapta, az első mérkőzésre Belgiumban kerül sor.

Az Európai Labdarúgó Szövetség előzetesen négy kalapba osztotta az együtteseket, a Loki a 3. csoportba került, s azt tudni lehetett, hogy a Liverpool, az Internazionale, a Galatasaray vagy a Bruges lesz a következő rivális. Szentes Lázár együttese végül talán a legkönnyebbnek vélt belga Brugest kapta, az első mérkőzésre február 26-án, idegenben kerül sor. A visszavágót egy héttel később, március 3-án játsszák.

Fehér Miklós csapata, a portugál Benfica a norvég Rosenborggal csap össze. Az angolok elkerülték a nehezebb ellenfeleket, így a Liverpool a bolgár Levszki Szófia ellen veszi fel a harcot, míg a Newcastle United a norvég Valerengával szemben küzd a nyolcaddöntőbe kerülésért.

Az olaszok közül a Perugia a BL-től búcsúzó holland PSV Eindhovent kapta, nem lesz könnyű dolga az Internek és a Romának francia, valamint török riválisával.

"Most bizonyára sokan szerencsés sorsolást emlegetnek, én azonban azt mondom, hogy maradjunk a realitás talaján. Tény, hogy kaphattunk volna nevesebb ellenfelet, én örültem volna mondjuk az Internazionalénak, de nem szabad elfelejteni, hogy a Bruges a Bajnokok Ligájából érkezett, ahol idegenben legyőzte az AC Milant és legutóbb otthon az Ajaxot, míg korábban a selejtezőben a Borussia Dortmundot búcsúztatta. Természetesen igyekszünk legjobb tudásunk szerint felkészülni, hogy jó eredményt érjünk el, de tudomásul kell vennünk, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei. Reménykedni lehet, és kell is. A szurkolók részéről teljesen természetes reakciónak tartom, hogy örültek a belga együttesnek, de ugyanakkor mérsékletre intek mindenkit a továbbjutás esélyének latolgatásakor" - mondta az MTI-nek Szentes Lázár vezetőedző.

Dombi Tibort, a Loki egyik legrutinosabb labdarúgóját Lisszabonban értük utol, ahol Fehér Miklóst, a Benfica csatárát látogatta meg.

"Bevallom, a kiemelések után, a négy lehetséges ellenfél közül jobban örültem volna az angol Liverpoolnak, vagy az olasz Internek, viszont a török Galatasaray-nál jobb, hogy a belgákat kaptuk" - kezdte a DVSC 30 éves játékosa. "Mondhatnám úgy is, húzhattak volna nekünk erősebb és kellemetlenebb ellenfelet, ám ebben az esetben legalább sztárklubot fogadhattunk volna. Eljátszadozva a gondolattal, ha a négy lehetséges riválisunkat egy csoportba tenném, valószínűleg a belgák lennének az utolsók az Inter, a Liverpool és a Galatasaray mögött. Nem mintha a Bruges nem lenne erős csapat, hiszen nem szabad elfelejtenünk, a belga bajnok Milan ellen a San Siróban tudott nyerni a Bajnokok Ligájában. Papíron is ők az esélyesebbek, ám hiszem, nekünk sem kell eleve lemondani a továbbjutásról, főként olyan közönség előtt amilyen Debrecenben van".

csapat

csapat

1. mérkőzés

visszavágó

FC Bruges (belga)

-

Debrecen

-

-

Bröndby (dán)

-

Barcelona (spanyol)

-

-

Parma (olasz)

-

Genclerbirl. (török)

-

-

Benfica (portugál)

-

Rosenborg (norvég)

-

-

Marseille (francia)

-

Dnipro (ukrán)

-

-

Perugia (olasz)

-

Eindhoven (holland)

-

-

Valencia (spanyol)

-

Besiktas (török)

-

-

Groclin (lengyel)

-

Bordeaux (francia)

-

-

Celtic (skót)

-

Teplice (cseh)

-

-

Galatasaray (török)

-

Villarreal (spanyol)

-

-

Sochaux (francia)

-

Inter (olasz)

-

-

Liverpool (angol)

-

Levszki (bolgár)

-

-

Szpartak (orosz)

-

Mallorca (spanyol)

-

-

Gaziantepspor (török)

-

AS Roma (olasz)

-

-

Auxerre (francia)

-

Panathin.(görög)

-

-

Valerenga (norvég)

-

Newcastle (angol)

-

-

Bánki József