Vágólapra másolva!
Bátran kijelenthető: jól szerepelt a Matáv Sopron az őszi idényben, vagyis Pintér Attila debütálása is sikeresnek bizonyult az élvonalbeli kispadon. A Ferencváros hajdani válogatott középhátvédje, a mindössze 38 éves soproni tréner nem is titkolta elégedettségét a hatodik hely megszerzésével.

- Milyen tervekkel vágtak neki az idénynek?
- A vezetéssel együtt a 7-9. hely megszerzését tűztük ki célul, a jelenlegi hatodik hellyel tehát úgy érzem, egyelőre túlteljesítettük a célt. Persze a neheze még hátravan, s magam is tudom, nem most, hanem az alapszakasz végén kell az első hatban lennünk, az lenne az igazán jó eredmény. Ettől függetlenül a klub fennállása óta nem állt ilyen előkelő helyen tizenhat fordulót követően, és ez a csapat dicsérete egyben.

- A sérülések mennyiben befolyásolták a munkáját, másként: milyen gazdag a jelenlegi Sopron játékoskerete?
- Nem tartozom azon edzők közé, akik mondjuk harminc labdarúgóból válogathatnak, de ezt nem panaszként mondom, csupán érzékeltetni akarom, hogy néhány játékos sérülése érzékenyen érintette a csapatot. Azonban kifelé ekkor sem sírtunk, nem magyarázkodtunk, viszont a fiúk hozzáállására jellemző, hogy olykor nem teljesen egészségesen is vállalták a játékot. Igaz, a szurkolóknak ebben az esetben nem lehetett elmagyarázni, hogy az említettek miért csak harminc-negyven percig bírták az iramot, a lényeg azonban, hogy morálisan nagyon egységes volt a gárda.

- Erősítésen gondolkodnak?
- Igen, hiszen mindenképpen jó lenne igazolni néhány futballistát, amennyiben az első hatban akarunk végezni. Természetesen emellett rengeteget kell dolgozni, amiben nem lesz hiba, ugyanis kemény alapozás vár a játékosokra. Január ötödikén kezdjük az edzéseket, és már akkor mindenkinek a felsőházi tagság kivívása kell hogy a szeme előtt lebegjen.

Bánki József