Vágólapra másolva!
Nyolc hónapra eltiltották a játéktól a Manchester United védőjátékosát pénteken, amiért három hónappal ezelőtt elmulasztotta, hogy részt vegyen egy doppingellenőrzésen. Az eltiltás január 12-től lép életbe, ami azt jelenti, hogy Ferdinandnak többek között az Európa-bajnokságot is ki kell hagynia.

Az angol futball szövetség (FA) független drogbizottságának indoklása szerint a 25 éves brit sztárt szeptember 23-án szerették volna megvizsgálni az egyesület carringtoni pályáján, de ő nem ért rá, mert állítólag éppen költözködésének ügyét intézte.

Ferdinand - akinek most 14 napja van fellebbezni - akkor tagadta, hogy tiltott teljesítményfokozó szerrel élt volna, s másfél nappal később elvégezte a tesztet.

A mulasztás miatt a szövetség már akkor kizárta a válogatottból a kulcsembernek számító Ferdinandot, éppen a Törökország-Anglia Eb-selejtező előtt, s a védő azóta csak klubjában szerepelhetett.

A mostani ítélet szerint Ferdinandnak a teljes tavaszi idényen kívül a következő szezon első hónapját is ki kell hagynia, ezen kívül nem vehet részt a portugáliai Európa-bajnokságon, valamint az angol válogatott az első két vb-selejtezőjén.