Társoldalunk:

Hatpontos előnnyel karácsonyozhat a Roma

Pavel Nedvedet, a Juventus középpályását, a cseh labdarúgó-válogatott csapatkapitányát választották Csehország legjobb sportolójának a 2003-as esztendőben.

A sportújságírók körében rendezett szavazáson Nedved mögött az 50 kilométeres szabad stílusú sífutás világbajnoka, Martin Koukal végzett, harmadik Milan Hejduk (Colorado Avalanche), az NHL 2003-2004-es évadjának gólkirálya lett.

Az 1972. augusztus 30-án, Cheb városában született Nedved a Dukla Praha, a Sparta Praha, a Lazio és a Juventus csapatában szerepelt profiként. A Spartával 1993 és 1995 között három cseh bajnokságot nyert, majd az 1996-os angliai Európa-bajnokságot követően - ahol főszerepet játszott a cseh válogatott ezüstérmében - a Lazióhoz szerződött. Öt évadot töltött Rómában, majd átigazolt a Juventushoz, ahol most a harmadik szezonját tapossa.

A Laziónál 137 bajnoki meccsen 33 gólt szerzett, a Juvénál eddig 68 bajnokin 15-öt. Olaszországban három bajnoki diadalnak volt részese. A válogatottban 61 találkozón 15 gól a mérlege. Nedved idén eddig már elnyerte az első helyet a World Soccer szavazásán, míg a FIFA World Player választáson - melyen a szövetségi kapitányok szavaztak - a negyedik lett.

A La Gazzetta dello Sport már a héten kiszivárogtatta, hogy információi szerint Nedved nyeri el az Aranylabdát, amelyről a France Football által megkérdezett 52 európai újságíró dönt. Mindenesetre hétfőn hozzák nyilvánosságra a voksolás eredményét.

Cseh labdarúgó eddig egyszer kapott Aranylabdát, 1962-ben Josef Masopust személyében. Kelet-európai futballista legutóbb 1994-ben végzett a France Football szavazásának élén, amikor a bolgár Hriszto Sztoicskov bizonyult a legjobbnak.

Ch. Gáll András

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK