Vágólapra másolva!
Franciaországban és Hollandiában is rosszul végződött az esztendő a listavezető számára, hiszen az AS Monaco és az Ajax Amsterdam is váratlan vereséget szenvedett, igaz, mindkét csapat megőrizte első helyét a tabellán. Mexikóban viszont eldőlt az apertura aranyérmének a sorsa, a döntő visszavágóján a Pachuca veresége ellenére is megszerezte a bajnoki címet - a meccsen egyébként négy piros lapot osztottak ki.

Azok után, hogy az AS Monaco 14 bajnokit végigjátszott vereség nélkül, és legutóbbi öt találkozóját megnyerte a Ligue 1-ben, kevesen gondolták volna, hogy a nagyhercegség csapata éppen az év utolsó meccsén szenved majd vereséget.

Igaz, Didier Deschamps együttese ahhoz a Stade Rennes-hez látogatott, amely ebben az évben egyszer sem szenvedett vereséget hazai pályán, de a Monacót mindenki képesnek tartotta arra, hogy megszakítsa ezt a sorozatot. Ráadásul Giuly-ék a lehető legjobb összeállításban léptek pályára, ám a Ligue 1 legjobb támadórészlege nem tudta bevenni a bretonok kapuját. A hazaiak viszont a második félidő elején Cédric Barbosa életerős löketével eredményesek tudtak lenni, így Bölöni László csapata nyerni tudott - ebben a szezonban a Monaco ellen ez csak a Lyonnak sikerült, még augusztusban.

Morientesék így is hétpontos előnnyel térhetnek a téli szünetre, mivel két fő üldözőjük, a Lyon és a Paris Saint-Germain egymás ellen játszott, és a Monaco számára a lehető legjobb eredmény született a rangadón, jelesül döntetlen. Ennek inkább a címvédő örülhetett jobban, elvégre a vezetést a párizsiak szerezték meg - a gólt természetesen a portugál Pedro Pauleta érte el, akinek ez már a kilencedik találata volt a szezon során -, és a hátralévő időben hiába rohamozott gőzerővel az Olympique, a fővárosiak portása, Jérome Alonzo ihletett formában védett. Öt perccel a lefújás előtt, Carriere lövésénél azonban már ő is tehetetlen volt: az utóbbi időben sokat mellőzött középpályás méltóan válaszolt az őt kritizálóknak.

A negyedik helyezett Sochaux legutóbbi öt bajnokiját mind megnyerte, de most kis híján megszakadt veretlenségi sorozata, hiszen a kiesés ellen küzdő Le Mans kétszer is vezetést szerzett ellene, de a brazil Santos (szezonbéli tizedik találatával), illetve a marokkói Zairi mindkétszer kiegyenlített. Valamelyest javított pozícióján a Marseille, amely nagy nehezen megverte a Toolouse-t 1-0-ra. A három pontot érő találatot az elefántcsontparti Didier Drogba szerezte, aki ezt megelőzően nyolc találkozón keresztül képtelen volt betalálni.

(FOCIVILÁG)