Vágólapra másolva!
A Chelsea még mindig nem tett le arról, hogy megszerzi a Valencia argentin középhátvédjét, Roberto Ayalát. A Liverpool állítólag szeretné visszacsábítani Angliába a holland Marc Overmarst, aki jelenleg a Barcelonában futballozik.

A Barca viszont a Liverpool norvég védőjét, John Arne Riisét szemelte ki. A Nantes védője, Pascal Delhommeau 2007-ig meghosszabbította szerződését a Kanáriknál.

Az AC Milan a brazil Atlético Paranaense csatára, Dagoberto iránt érdeklődik. A belga Beverenben szereplő elefáncsontparti középpályásért, Yaya Touréért (akinek bátyja, Kolo az Arsenalban futballozik) az Udinese és az Arsenal jelentkezett be.

Ayalához visszakanyarodva, brit lapértesülések szerint a Chelsea mellett a Manchester United is szemet vetett a védőre. A londoniak már több ajánlatot is tettek a válogatott futballistáért, ám a spanyol klub vezetői mindeddig nem engedtek Roman Abramovics kísértésének.

A Chelsea helyzetét nehezíti, hogy időközben a Premier League listavezetője, a Manchester United is bekapcsolódott a harcba, hiszen az angol válogatott középhátvédjét, Rio Ferdinandot a szövetség nyolc hónapra eltiltotta, mivel szeptemberben az előírtnál egy nappal később jelent meg egy doppingvizsgálaton.

Sir Alex Ferguson, az MU skót vezetőedzője a büntetés múlt pénteki kiszabása után elmondta: télen mindenképpen védőt kell szereznie az együttesnek. Kollégája, az olasz Claudio Ranieri pedig személyesen kérte az orosz tulajdonost, hogy csábítsa a szigetországba a 75-szörös válogatott klasszist.