Vágólapra másolva!
A ferencvárosi szurkolók többsége is elismeri Garami József munkáját, hiszen a Ferencváros múlt héten leváltott szakvezetője a szerzett pontok alapján a tabella tetejére kormányozta a zöldeket. A rutinos szakvezetőt Pécsett értük utol.

- Meglepte a váltás?
- Meg, hiszen szerettem volna befejezni a megkezdett munkát, s legalább nyárig irányítani a csapatot.

- Gyorsan túltette magát az eseményeken?
- Kár lenne tagadnom, bántott az ügy, ám a karácsonyi ünnepek, a család közelsége, fiaim és unokám jelenléte erősen enyhítette a csalódottságomat.

- Munkájával kapcsolatban milyen visszajelzéseket kapott?
- Csupa jót, hiszen magam is úgy vélem, jól teljesítettünk ősszel. Főként az ismert események, a klubot ért büntetés, a zárt kapus meccsek és a hat pont levonása tükrében dicséretes a pályán megszerzett harminckét pont. Ezért is bizakodtam, hogy tavasszal sikerül jó helyen végeznünk a tabellán.

- A bajnoki címet is elérhetőnek tartotta?
- Akár azt is, főként, ha visszakapja a csapat az elvett hat pontot. Nem akarom megbántani a siófoki együttest, ugyanis minden tiszteletet megérdemelnek a szereplésükért, ám vallom, a balatoniak nem esélyesek a bajnoki címre. Mi viszont a legfőbb riválisainkat mind megelőztük.

- A jövőben mihez kezd?
- Nem akarok még nyugdíjba vonulni, mert nekem az életem a labdarúgás. Biztos vagyok abban, hogy lesz még munkám a sportágban, akár az is megeshet, már nyáron újra dolgozhatok. Mindenesetre január ötödikén, a felkészülés kezdetén magam is kilátogatok az Üllői útra, mivel úgy illik, hogy elköszönjek a játékosoktól, elvégre nagyon szép időszakot töltöttünk együtt.

Bánki József