Vágólapra másolva!
Hétfőn szakadó hóesésben megtartotta első idei edzését a Ferencváros, amelyet már az új vezetőedző, Pintér Attila dirigált. Délben aztán az Üllői úti klubházban Garami József elköszönt a játékosoktól, munkatársaitól, továbbá Furulyás Jánostól, az FTC elnökétől, akivel korrekten megegyeztek az anyagi kérdésekben.

A zöld-fehérek idei első tréningjéről mindössze az Achilles-ín-műtétje után lábadozó Alaksandar Jovic, valamint a mandulaműtéten átesett Leandro hiányzott, a szerb és a brazil labdarúgó két héten belül kapcsolódik be a felkészülésbe. Részt vett viszont a foglalkozáson a hosszabb ideje sérült Gyepes Gábor és Thomas Sowunmi is, ők teljes intenzitással végezték az egyelőre játékos gyakorlatokat.

Pintér Attila székfoglalójában mindenkitől teljes koncentrációt kért az edzéseken is, amelyeket a Láng Vasas és a Fradi műfüves pályáin végeznek majd az alapozás során. Pintér a csapat orvosával, dr. Gyarmati Jenővel egyeztetve úgy döntött, felesleges a ciprusi edzőtáborral négy napot elvesztegetni a felkészülésből, ezért végig idehaza készül majd a bajnoki ezüstérmes együttes.

Időközben a klubházban elköszönt a korábbi szakvezető, Garami József, aki a búcsú pillanatairól és a Fradinál eltöltött két esztendőről is nyilatkozott. "Nem volt könnyű elbúcsúzni, hiszen szép két évet töltöttem a Ferencvárosnál, megtiszteltetés, egyben komoly kihívást jelentett ebben a klubban dolgozni" - kezdte Garami. "Jólesett, hogy Furulyás János, az FTC elnöke is méltatta az erőfeszítéseinket, az eredményeinket, továbbá kijelentette, nem szakmai okok miatt döntöttek az edzőváltás mellett. Végig éreztük egyébként, hogy megbecsülik a munkánkat. Az elnök úrral végül abszolút korrekt módon megegyeztünk az anyagi kérdésekben is. Később elköszöntem a játékosoktól, valamint munkatársaimtól, amiben mindannyian megegyeztünk: az elmúlt két év együttműködése sikeresnek mondható. Jól éreztem magam a klubnál, sokan segítették a munkámat, így jó szívvel gondolok vissza a Fradiban eltöltött időre, és sok sikert kívánok a klubnak a jövőben."

Bánki József