Vágólapra másolva!
Sok mindenre lehetett számítani a Bundesliga rajtja előtt, de arra valószínűleg kevesen gondoltak, hogy fél távnál a Werder Bremen négypontos előnnyel áll majd az első helyen, a VfL Bochum foglalja el majd az ötödik pozíciót, esetleg hogy a Hertha BSC kiesőként telel. Az őszi szezonban tehát több váratlan esemény is történt, ám mindezek ellenére a legtöbben mégis a Bayern Münchent tartják az aranyérem legnagyobb esélyesének, a négypontos hátrány ellenére is.

A bajorok az előző szezonban akkora fölénnyel végeztek az élen, hogy sokan attól féltek: a müncheniek olyan hegemóniát alakíthatnak ki, ami nem tesz jót a német labdarúgásnak. Nos, egy fél év elég volt ahhoz, hogy ez a vélekedés cáfolatot kapjon, ám a Bayern München úgy fejezte be az őszi szezont, hogy ismét bajnoki favoritként kezdték el emlegetni.

Pedig az együttes semmivel sem áll jobban fél távnál, mint pár héttel korábban: igaz ugyan, hogy Michael Ballackék immár a második helyen telelnek, szemben a szinte végig birtokolt negyedik-ötödik pozícióval, ám lemaradásuk továbbra is tetemesnek mondható, öt pontra rúg. Az utolsó két fordulóban azonban olyan teljesítményt nyújtott az együttes, ami alapján a német közvélemény ismét számol a bajorokkal: a korábbi listavezető VfB Stuttgart legyőzését követően az SC Freiburgnak egy hatost hintett a Bayern, és Uli Hoeness csak azt bánhatta igazán, hogy most egy másfél hónapos szünet következik.

Kétségtelen, hogy a müncheniek a legerősebb játékoskerettel rendelkeznek a Bundesligában, azonban ennek ellenére rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtanak, ráadásul a csapaton belüli összhang sem ideális. Hitzfeld mestertől remek húzás volt, hogy az utóbbi hetekben áttért a háromcsatáros játékra, de a középpályán továbbra is aggasztó lehet számára a kreativitás hiánya. Kérdés, a Bayern mennyire teszi félre a bajnokságot a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő kedvéért, ám nagyon nem engedhet ki, mert különben lemaradása túlságosan is megnő a Werder Bremennel szemben.