Vágólapra másolva!
Pénteken Torinóban járt az FC Barcelona vezérkara: Joan Laporta klubelnök, Sandro Rosell szakmai és Ferrán Soriano gazdasági alelnök, valamint a hivatalosan technikai titkári minőségben dolgozó, de valójában a sportigazgató teendőit ellátó egykori csatár, Aitor Begiristain, az 1992-es BL-győztes "Dream Team" oszlopos tagja. A látogatás célja Edgar Davids leszerződtetése volt, és sikerült is megegyezni a Juventus vezetőivel: a 30 éves holland a szezon végéig, június 30-ig kölcsönben a Barcához kerül.

Frank Rijkaard, a Barcelona holland edzője a Levantétól csütörtökön elszenvedett fájó kupavereség után hangosan siránkozott, hogy hiányzik az "egyensúly" a csapatból, vagyis nem megfelelő a játékosanyag, sürgős erősítésre van szükség. Ezek szerint a márciusban 31. életévét betöltő Davids hivatott megteremteni az "egyensúlyt", ami egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek.

Nagyobb baj azonban, hogy nem védekező középpályásra, hanem góllövő csatárra lenne szüksége a csapatnak, azonban a kiszemelt David Trezeguet megvásárlása meghaladja a pénzhiánnyal küzdő klub lehetőségeit. Luciano Moggi, amikor Laporta megkérdezte, mennyiért adná Trezeguet-t, nem is mondott összeget. "Annyi pénzük maguknak nincsen" - hangzott Moggi lekicsinylő válasza.

Davids a tavaszi szezonra 1,5 millió euróba kerül, s ha a Barcelona BL-helyen - azaz az első négy között - végez, további 150 000 eurót tartozik átutalni a katalán klub a piemontiaknak, UEFA-kupás helyezés esetén viszont csak 50 000-et.

Davids már a Levante elleni visszavágón pályára léphet. Ugyanakkor elképzelhető, hogy Carles Puyol csapatkapitányt megveszi a Juve, de az is lehet, hogy a Chelsea lesz a nyertes. Abramovicsék már 36 millió eurót kínáltak a spanyol válogatott hátvédjéért.

Ch. Gáll András