Vágólapra másolva!
Magabiztosan verte a vendég Middlesbrough együttesét az Arsenal a Premiership 21. fordulójának szombati játéknapján, így pontszámban beérte a Manchester Unitedet. A MU vasárnap lép pályára a Newcastle ellen, így addig ismét holtversenyben áll a bajnokság élén a két sztárcsapat.

Az Arsenal a Highburyben fogadta az idegenben általában meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtó Middlesbrough együttesét. A Boro most sem hazudtolta meg önmagát, és nem tudott komoly ellenállást tanúsítani az Ágyúsok rohamaival szemben. Bár az Arsenal vezető góljára egészen a 38. percig kellett várni - ekkor Henry büntetőből vette be Schwarzer kapuját -, az addig eltelt időben többször csak a szerencse mentette meg a vendégek kapuját a felavatástól.

Queudrue balszerencsés öngóljával még a szünet előtt megduplázta előnyét a Wenger-csapat, majd a második játékrészben Pires és Ljungberg találataival végképp elrendezték a meccset a londoniak. A Boro erejéből csak a szépítésre futotta: a klub történetének legdrágább igazolása, a nyolcmillió fontért Middlesbrough-ba költöző olasz támadó, Massimo Maccarone a saját maga által kiharcolt tizenegyes értékesítésével szerezte meg a becsületgólt.

Óriási meccset hozott a Blackburn és a Bolton összecsapása az Ewood Parkban. A vendégcsapat már az első percben megszerezte a vezetést Nolan góljával, Gresko azonban alig két perccel később egyenlített. Ezt követően az egykori manchesteri szuperduó mindkét tagja, Andy Cole és Dwight Yorke is betalált, így egyre simábbnak tűnt a három pont begyűjtése felé vezető út a hazaiak számára.

Nem lett sima, sőt: Djorkaeff még az első félidőben közelebb lopta a Boltont, a másodikban pedig Jannakopulosz egyenlített, hogy Nolan második gólja ismét vezetést, végül nagyon fontos győzelmet jelentsen a Wanderersnek.

Premiership, 21. forduló:
Arsenal - Middlesbrough 4-1 (2-0)
gól:
Henry (38., 11-esből), Queudrue (45., öngól), Pires (57.), Ljungberg (68.), illetve Maccarone (86., 11-esből)

Birmingham City - Southampton 2-1 (1-1)
gól:
Clemence (16.), Kenna (67.), illetve Ormerod (6.)
piros lap: Prutton (69., Southampton)

Blackburn Rovers - Bolton Wanderers 3-4 (3-2)
gól:
Gresko (3.), Yorke (24.), Cole (34.), illetve Nolan (1., 78.), Djorkaeff (43.), Jannakopulosz (73.)

Charlton Athletic - Wolverhampton Wanderers 2-0 (1-0)
gól:
Euell (38., 79.)

Fulham - Everton 2-1 (1-0)
gól:
Saha (45., 11-esből), Malbranque (46.), illetve Kilbane (81.)

Leeds United - Tottenham Hotspur 0-1 (0-1)
gól:
Keane (56.)

FC Liverpool - Aston Villa 1-0
gól:
Delaney (36., öngól)

Portsmouth - Manchester City 4-2 (1-2)
gól:
Stefanovic (19.), Ayegbeni (52., 77.), Sheringham (58.), illetve Anelka (21.), Sibierski (45.)

vasárnap:
Leicester City - Chelsea, 15
Manchester United - Newcastle United, 17.05