Vágólapra másolva!
A legendás argentin labdarúgó, Diego Armando Maradona népszerűsége nem csökken hazájában drog- és súlyproblémái ellenére sem, így a róla készült musicalt is telt ház előtt adták elő Buenos Airesben.

Mivel Maradona a 10-es számú mezt viselte, ez a darab címébe is belekerült, amely: A 10-es menny és pokol között. A musical három felvonásban mutatja be a bajnokot, aki a Buenos Aires-i nyomornegyedekből indult, és 1986-ban az argentin válogatottal megszerezte hazájának a világbajnoki trófeát.

"Az alapötlet szerint a színművet a filmtől kölcsönzött vágástechnikával készítettük: a játékidő 1 óra 50 perc, ezalatt 32 jelenet követi egymást szédítő iramban" - mondta a rendező, Hector Berra, aki egyébként a darab szövegkönyvének is társzerzője Daniel Datola mellett.

A Buenos Aires-i "Broadway", a Corrientes sugárút egyik színházában bemutatott előadáson 45 színész játszik. Az időrendet felrúgó történetben az egyik szereplő folyton ismétli a kérdést (elsősorban Maradona kábítószer-élvező múltjára utalva): "Diego, miért követtél el annyi marhaságot?"

Tíz dal hangzik el a darabban, zenei világuk a tangótól a karneváli muzsikáig ível. A szerző, Javier Zetner hangsúlyozta: "A sokarcú Maradonát akartam bemutatni. Ott van az ártatlan Diego, aki imádja a labdát, a szeszélyes zsarnok, végül a személyes problémáit megoldani képtelen, elesett ember."

A címszerepet a 41 éves Emilio Bardi játssza, aki annyira hasonlít a híres futballistára, hogy képes teljesen illúziókeltő Maradonává válni.