Vágólapra másolva!
Egyelőre a hét végi teremtornára készül a Sopron együttese, ám érdeklődésünkre Dajka László vezetőedző elárulta, jövő héten kőkemény munkára számíthatnak Tóth Mihályék. A Békéscsaba már a tavaszi idényre edz, Supka Attila tréner elmondása szerint a jelenlegi alapozó időszakban igencsak megviseltek a játékosok.

- Lehetnek változások a jelenlegi keret összetételében? - kérdeztük Dajka Lászlót, a soproniak új trénerét.
- Lehetnek, bár egyelőre képlékeny a történet. Egy-két héten belül tisztázódhat, kiket tudunk leigazolni.

- Mely posztokra szemeltek ki labdarúgókat?
- A védelembe és a középpályára, hiszen csatárok tekintetében nem állunk rosszul, persze, egy olyan támadó, aki még eredményesebbé teheti a játékunkat, szívesen látnánk a csapatban.

- Milyen körülmények közepette tréningeznek mostanság?
- Némi gond, hogy a mély talaj miatt néhányszor a terembe kényszerültünk. Mindez annyiban nem volt baj, hogy úgyis készülünk a hét végi teremtornára, ahol szeretnénk helytállni. Ha már elindulunk, meg is akarjuk nyerni, ám amennyiben nem sikerül, viszont mindent megtettünk a sikerért, senki sem fogalmaz meg kritikát a játékosok felé.

- A korábbi soproni szakvezetővel, a Ferencvároshoz távozott Pintér Attilával beszélt, hogy minél inkább képben legyen a csapatot illetően?
- Igen, mint ahogy a soproni vezetőkkel is, ennek is köszönhető, hogy egyre inkább megismerem az együttest.

- Terveznek külföldi edzőtábort?
- Az nem, viszont jövő héten napközis rendszerben készülünk idehaza, amikor is kőkemény munka vár a fiúkra. Elvégre már az első bajnokin topon kell lennünk, ugyanis az alapszakasz öt köre eleve nehéznek ígérkezik.

- Amelyen nyilván az első hat helyezett közé kerülés a tét...
- Pontosan. Mindez nehéz, de nem megvalósíthatatlan feladatnak ígérkezik.

Bánki József