Vágólapra másolva!
Brazil és olasz médiaértesülés szerint szupersztárokkal erősödik nyáron a Chelsea labdarúgócsapata: Ronaldo és Roberto Carlos ugyanis a londoni klubhoz szerződik. Az O'Globo napilap úgy tudja, hogy a kétszeres világbajnok csatárfenomén már tájékoztatta döntéséről Florentino Perez madridi klubelnököt. A Chelsea megduplázná Ronaldo jelenlegi fizetését, s ezt a lehetőséget nem akarja elszalasztani a csillag.

Az újság azt írta, hogy a brazil támadó nem csak anyagi okok miatt szeretne távozni. Megsértődött ugyanis amiatt, hogy egy máig tisztázatlan londoni útja után pénzbírságot kapott. Január elején a vezetőedző döntése alapján a többi kulcsemberhez - Zinédine Zidane, Roberto Carlos, Luis Figo, Raúl, David Beckham - hasonlóan felmentést kapott a másodosztályú Eibar elleni spanyol kupa-nyolcaddöntő (1-1) alól. A csatárfenomén azonban a klubszabállyal ellentétben nem tájékoztatta a vezetőket arról, hogy elhagyja Madridot, s az angol fővárosba utazik reklámfilmforgatásra. Ráadásul el is késett a következő - már mindenkinek kötelező - edzésről, mert visszafelé köd miatt Madrid helyett csak Santanderben tudott leszállni a repülő.

Az angol sajtó azt írta, hogy a világbajnok klasszis a szponzori kötelességek teljesítése mellett tárgyalt a Chelsea vezetőivel is, de ő ezt tagadta.

Roberto Carlosról egy olasz internetes oldal - amely elsősorban az átigazolási hírekre specializálódott - írta, hogy a Roman Abramovics orosz multimilliárdos pénzén felfuttatott Chelsea-hez tart. Állítólag a felek már mindenben megegyeztek, miután a brazil szupersztár "fejedelmi", három évre szóló ajánlatot kapott.

Ronaldo 2002-ben, míg Roberto Carlos 1996-ban került az Internazionalétól a spanyol fővárosba.

Brit lapértesülések szerint a Chelsea együtteséhez szerződik a cseh labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége, Petr Cech is. A francia Stade Rennes 21 éves kapusa néhány héttel ezelőtt még visszautasította a londoniak dúsgazdag tulajdonosának, Roman Abramovicsnak az ajánlatát, de az orosz üzletember nem hátrált meg, így Cech a nyártól már a Kékek csapatát erősíti.

Az üzlet anyagi részleteiről egyelőre nem lehet biztosat tudni, de a szigetországi média szerint Abramovics körülbelül kilencmillió fontot áldoz a fiatal hálóőrre.