Vágólapra másolva!
A Lazio után a Juventus, valamint az Internazionale is bejutott jutott a labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjébe, miután a visszavágón előbbi otthon is legyőzte a Perugiát, utóbbi pedig 3-1-re verte az Udinese együttesét. A milánói csapat erősödött is szerdán, ugyanis szerződtette a csőd közelbe jutott Parma brazil csatárát, Adrianót.

Egy nappal azután, hogy a Lazio a Parmában kiharcolt 1-1-es döntetlennel, 3-1-es összesítéssel bejutott az Olasz Kupa elődöntőjébe, megcselekedte ugyanezt az Inter csapata is. A milánói gárda az első, gól nélküli mérkőzés után 3-1-re verte az Udineset, a gólokon Andy Van der Meyde, Obafemi Martins és Julio Cruz osztozott. A győzelem egyébként veszteséget is eredményezett, a találkozón ugyanis az Inter négyjátékosa, Matias Almeyda, Emre, Javier Zanetti és Martins is megsérült.

Csatárposzton nem lesz hiány azonban, a klub ugyanis a főszponzorát néhány hete elvesztő Parmától megvásárolta a brazil Adrianót. A csatárral 2008-ig állapodott meg a milánói klub, amelynek illetékesei nem adtak tájékoztatást a vételárról. Helyi lapok azonban úgy tudják, hogy összesen több mint 25 millió euróba került az Internek a dél-amerikai klasszis.

A nehéz helyzetben lévő Parma két játékost, a nigériai Isah Elikawut és a román Ianis Zicut is megkapta a milánói "kék-feketéktől". Adriano, aki 2001/02-es szezonban 14-szer szerepelt már az Internazionaléban, a Serie A mostani kiírásában eddig nyolc gólt szerzett. A Parma januárban várhatóan több más sztárjától is kénytelen lesz megválni.

Eredmények (Olasz Kupa, negyeddöntő, visszavágó):
Internazionale - Udinese 3-1 (1-1)
gól:
Van der Meyde (17.), Martins (51.), Julio Cruz (62., büntetőből), illetve Fava (35.)
továbbjutott: az Inter 3-1-es összesítéssel.

Juventus - Perugia 1-0 (1-0
gól:
Miccoli (40.)
továbbjutott: a Juventus 3-1-es összesítéssel.