Vágólapra másolva!
John Terry tizedik percben szerzett góljával mindössze 1-0-s győzelmet aratott a Chelsea labdarúgócsapata az ötödosztályú Scarborough otthonában az FA-kupa 4. fordulójában. A még versenyben lévő másik ligán kívüli gárda, a Telford nem bizonyíthatott, a pálya alkalmatlansága miatt ugyanis elmaradt a Milwall elleni mérkőzése.

FA-kupa, 4. forduló
Scarborough - Chelsea 0-1 (0-1)
Scarborough, 6000 néző
vezette: Knight
Scarborough: Walker - Lyth, Cryan, Hotte, Baker (Capper, 13.) - Sestanovich, Kerr, Kelly, Marcelle - Quayle, Whitman (Senior, 72.)
Chelsea: Cudicini - Melchiot, Gallas, Terry, Bridge - Cole, Lampard, Nicolas (Oliveira, 66.) Grönkjaer (Petit, a szünetben) - Gudjohnsen, Hasselbaink
gól: Terry (10.)

Korábban soha sem találkozott még egymással a Chelsea és a Scarborough labdarúgócsapata, az első találkozóra szombaton, az FA-kupa 4. fordulójában került sor. A tabellák összességét figyelembe véve 104 hely volt a két csapat között, hiszen a hazai kiscsapat mindössze az ötödosztályban (Nationwide Conference) szerepel.

A viking Thorgills Ogmundarson és bátyja, Kormak által alapított városka 966 óta lakott, a helyiek büszkék is történelmükre, és eredeti nevükre, "Skarthaborgra". Az észak-angol kisváros eddig nem sok vizet zavart a brit futball történetében, a negyedosztálynál nem vitte többre, így aztán érthető, a mostani mérkőzés mekkora jelentőséggel bírt a csapat életében.

Nagy lendülettel kezdett a Chelsea a mélytalajú pályán, s a második percben Lampard 30 méteres bombája a bal oldali kapufa és a léc találkozásánál csattant. A tizedik percben megszerezte a londoni gárda: Hasselbaink bal oldalról tekerte középre a labdát, Melchiot az ötös túloldali sarkánál visszafejelte a labdát, az érkező Terry pedig a gólvonalról csúsztatott a kapu közepébe (0-1).

A kiscsapat teljesen veszélytelen volt Cudicini kapujára, a másik oldalon előbb Gudjohnsen emelt a bal kapufa mellé, majd a 25. percben Grönkjaer ziccerét Walker kapus védte.

A második félidőben sem változott a játék képe, a hazaiak tíz emberrel védekeztek, a vendégek pedig helyzetek tömkelegét hagyták ki. Lampard és Joe Cole öt percen belül három ziccert is hibázott, a 69. percben pedig Hasselbaink bikázott kapu fölé egy szabadrúgást.

A 80. percben első és egyetlen nagy lehetőségét puskázta el a Scarborough, egy megcsúsztatott labda az ötösön ólálkodó Colin Cryan elé került, aki senkitől sem zavartatva, előrevetődve fejelt, pont Cudicini kezébe. Egy perccel később ismét felzúdult a hazai közönség: a 16-oson belül Gallas kézzel ért a labdához, de Knight bíró nem adott tizenegyest. Maradt az 1-0-s eredmény, győzelmével a londoni sztárcsapat bejutott a kupasorozat ötödik fordulójába.

Nem került sor a másik kiscsapat, a szintén ötödosztályú Telford és a Division One-ban vitézkedő Millwall csatájára. A heves esőzések miatt a Bucks Head Ground felázott pályája ugyanis alkalmatlan volt a játékra, így Lee Mason játékvezető nem engedte pályára a játékosokat. A hazai klub reméli, január 27-én, kedden megrendezheti a találkozót.

További eredmények:
Arsenal - Middlesbrough 4-1
Birmingham City - Wimbledon (II. osztályú) 1-0
Portsmouth - Scunthorpe (IV.) 2-1
FC Liverpool - Newcastle United 2-1