Vágólapra másolva!
Ruud van Nistelrooy 2008. június 30-ig a Manchester United labdarúgója marad, miután meghosszabbította 2006-ban lejáró szerződését. A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de ennek révén valószínűleg a szigetország egyik legjobban fizetett játékosa lesz.

A BBC úgy tudja, az öt évre szóló megállapodás heti 90 ezer fontot garantál a csatárnak, aki 2001-ben került az Old Traffordra. Azóta 121 mérkőzésen 98 góllal segítette a Manchester Unitedet.

Van Nistelrooy jelenlegi - heti 40 ezer fontot (14,5 millió forint) hozó - szerződése 2006-ban jár le, a Real Madrid és a Chelsea élénk érdeklődése miatt viszont a manchesteri vezetők már most hosszabbítani akartak.

"Örülünk annak, hogy Ruud aláírta az új kontraktust. Ez is mutatja a klub azon törekvéseit, hogy megtartsa legjobb játékosait. Csatárunk rengeteg csúcsot döntött már meg, ez is mutatja képességeit" - mondta Sir Alex Ferguson vezetőedző.

Szerdán egyébként Ferguson is meghosszabbította kontraktusát, mégpedig egy évvel, így 2006-ig biztosan a Manchester United vezetőedzője marad. A világhírű klub világhírű mestere sajtóértesülések szerint 4 millió fonttal gazdagodik. A megállapodás aláírására azután került sor, hogy az MU két részvényese, John Magnier és J.P. McManus élesen bírálta Fergusont a játékosigazolásokkor az ügynököknek - közte fiának - járó magas jutalmak miatt.

A 62 esztendős skót szakember 1986 óta dolgozik a Manchester Unitednál, s az utóbbi 11 idényben nyolcszor nyert vele bajnokságot az 1999-ben BL-győztes csapat.

A MU-hoz kapcsolódik még, hogy Nicky Butt, a gárda középpályása mégis az Old Traffordon folytatja pályafutását. A 29 éves játékos az elmúlt hónapokban kevés lehetőséget kapott Sir Alex Ferguson vezetőedzőtől, ezért akart távozni. A vételárat illetően azonban sem a Middlesbrough-val, sem az Evertonnal nem sikerült megállapodni. Ráadásul a Manchester szakvezetője sem akart túladni saját nevelésű játékosán - adta hírül a BBC.

"Tudom, csalódást okoztam neki, hogy nem kapott elég játéklehetőséget. Ráadásul közeleg a nyári portugáliai Európa-bajnokság is. Minden gondját megértem. Mégse lenne szerencsés, ha távozna a csapatomból" - nyilatkozott Sir Alex Ferguson.