Vágólapra másolva!
Elbukott az Arsenal a Ligakupa elődöntőjében, mivel a hazai pályán elszenvedett 1-0-s vereséget követően idegenben is kikapott - ezúttal 2-1-re - a bajnokikon oda-vissza fölényes magabiztossággal oktatott Middlesbrough együttesétől. A Boro a Boltonnal mérkőzik a február 29-i, cardiffi döntőben.

Fordult a kocka: a Premiershipben a két Boro elleni meccsen 8-1-es gólkülönbséggel hat pontot begyűjtő Ágyúsok a Ligakupa-elődöntő oda- és visszavágóját egyaránt elbukták a McLaren-csapat ellen, így most már eggyel kevesebb vasat kell a tűzben tartaniuk Wengeréknek.

A Middlesbrough-nak viszont, amely igen merész tervekkel vágott neki a bajnokságnak, azonban jelen pillanatban mindössze a 12. helyen szerénykedik a Premiershipben, elérhető közelségbe került a nemzetközi kupaszereplés.

A visszavágót alapvetően meghatározta, hogy az Arsenal az első mérkőzéshez hasonlóan meglehetősen tartalékosan lépett pályára, míg a hazaiak a lehető legjobb összeállításban álltak fel, ráadásul a vendégek veterán középhátvédjét, Martin Keownt Gallagher játékvezető a 45. percben kiállította. Mindezt megfejelte a frissen igazolt spanyol zseni, Reyes egy hajrábeli öngóllal - amely egyébként első találata volt az Ágyúsok színeiben -, és ennyi akadályozó tényezőt még a londoniak sem tudnak elviselni.

Döntős tehát a Middlesbrough, amely február 29-én Cardiffban a Bolton ellen mérkőzik a trófeáért.

Ligakupa, elődöntő, visszavágó:
Middlesbrough - Arsenal 2-1 (0-0)
Riverside-stadion, 28 781 néző
vezette: Gallagher
Middlesbrough: Schwarzer - Mills, Queudrue, Southgate, Riggott - Doriva, Greening (Parnaby, 63.), Juninho, Mendieta, Zenden - Maccarone (Job, 70.)
Arsenal: Stack - Clichy (Owusu-Abeyie, 81.), Cygan, Keown, A.Cole - Edu, Parlour, Vieira, Toure - Bentley, Reyes
gól: Zenden (69.), Reyes (85., öngól), illetve Edu (77.)
piros lap: Keown (45., Arsenal)
tj.: 3-1-es összesítéssel a Middlesbrough