Vágólapra másolva!
Kupanagyüzem volt európa topligáiban szerdán, a legnagyobb meglepetést a német kupában a másodosztályú Aachen aratta, amely a negyeddöntőben kiverte a Bayern Münchent. Az angol FA-kupában a Manchester City csodát tett: 0-3-ról, emberhátrányban fordítva, idegenben páholta el a Tottenham együttesét. A spanyol elődöntőben előnyt szerzett a Real Madrid, az olaszoknál az Inter 2-2-t ért el a Juventus otthonában.

A labdarúgó német kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Alemannia Aachen 2-1-re legyőzte, és búcsúztatta a Bayern München együttesét. A győztes gólt a holland Erik Meijer szerezte a 81. percben.

A nézettségi adatok kielemzése azt mutatja, hogy mérsékelt sikert aratott a labdarúgó német kupa keddi mérkőzéseinek első konferenciaközvetítése. A negyeddöntő első három találkozójának "körkapcsolásos" sugárzását 5,21 millióan követték a képernyők előtt. Összehasonlításul: egy évvel ezelőtt az 1860 München-Werder Bremen összecsapást 5,6 millióan látták az ARD csatornán.

A német bajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy edzés közben szárkapocscsont-törést szenvedett Bart Goor, a Hertha BSC belga labdarúgója. A válogatott légiós Dárdai Pállal csapott össze, és súlyos sérülése miatt legalább hathetes pihenőre kényszerül. A középpályás igencsak hiányozni fog a fővárosiaknak, hiszen a klub jelenleg sereghajtó a bajnokságban.

eredmény:
Alemannia Aachen (II. osztályú) - Bayern München 2-1 (1-1)
gól:
Blank (33.), Meijer (81), illetve Ballack (45.)

korábbi eredmények:
Borussia Mönchengladbach - MSV Duisburg (II.) 2-2 (1-0, 2-2, 2-2) - 11-esekkel 4-3
Greuther Fürth (II.) - Werder Bremen 2-3 (0-1)
TSG Hoffenheim (amatőr) - VfB Lübeck (II.) 0-1 (0-0)

az elődöntő párosítása (március 16-17.):
Werder Bremen - VfB Lübeck
Alemannia Aachen - Borussia Mönchengladbach

(MTI)