Társoldalunk:

Czvitkovics a Fradinál bukkant fel

Az újpesti szurkolók örömmel, ám némi aggódással figyelték, hogy a szombati, Szolnok elleni edzőmérkőzésen újra a kapuba állt Brockhauser István. A lila-fehérek egykori nagyszerű kapusa, aki Belgiumban is komoly hírnevet szerzett magának, 40 évesen reaktiválta magát, de mint érdeklődésünkre elmondta, nem tervezi a visszatérést, csupán gesztust tett szeretett klubja felé: ha nagy a baj, szívesen segítene.

- Gondolta volna, hogy még 40 évesen is szükség lehet a szolgálataira a gyepen? - kérdeztük Brockhausert.
- Eszembe sem jutott és remélem, erre nem is kerül sor tétmérkőzésen. Már csak azért sem, mert ez azt jelentené, hogy Vlaszák Gézával és Illyés Dániellel valami gond lenne, amire gondolni sem merek. Egyébként pedig nem is vagyok edzésben, inkább én irányítom a kapusok foglalkozásait, tehát a reaktiválásom abszolút átmeneti állapot.

- A Szolnok elleni szerepvállalására amolyan gyakorlatképpen került sor?
- Így is fogalmazhatunk. Mezey Gyuri bácsi jelezte ugyanis, nem árt, ha kicsit újra beleszagolok a meccsek légkörébe. Főként négy-nullás vezetésünknél, elvégre annyit talán nem felejtettem, hogy ilyen előnyről kiegyenlítsen az ellenfél. Mindössze gesztus volt ez a részemről a klub felé, amelynek mostanában komoly anyagi gondja vannak, hogy végszükség esetén számíthatnak rám. Ismétlem azonban, remélem, erre nem kényszerülünk rá.

- Ha jól tudom, azért a biztonság kedvéért benevezik a bajnokságra...
- De tényleg csak a biztonság kedvéért. Mellesleg a hatvannégyes mez lett az enyém, ami a születési dátumomat jelzi, hiszen májusban töltöm be a negyvenedik életévemet, ám semmiképpen sem szeretnék Zoff, Shilton, vagy Seaman nyomdokaiba lépni, s nagypapa korban is bajnoki meccseken a háló elé állni. Jóval inkább szeretném elősegíteni az összefogást az öltözőben, ugyanis a klub nehéz helyzetében most van igazán szükség az egységre.

Bánki József

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK