Vágólapra másolva!
Vasárnap este a ZTE vezetői úgy döntöttek, mégsem szerződtetik Tamási Zoltánt, akit Újpestről csábítottak a zalai klubhoz. A védő ezek után a Megyeri úton tárgyal majd a lilák vezetőivel, hiszen írásos megállapodása még az Újpesthez köti.

Tamásit váratlanul érte a ZTE vezetőinek döntése, hiszen már több mint két hete, hogy sajtótájékoztatón bemutatták, majd együtt készült Mihalecz István együttesével.

A vasárnap esti eseményekről Nagy Ferenc, a ZTE menedzsere a következőket nyilatkozta: "Szóban ugyan már korábban megállapodtunk, s a védő nálunk is edzett, viszont a szerződést nem írta alá, majd végül vasárnap úgy döntöttünk, hogy mégsem igazoljuk le Tamási Zoltánt, hiszen nem tudtuk elfogadni a feltételeit."

"Enyhén szólva is furcsállom a döntést, ami abszolút váratlanul ért. Mindez, bár biztosat erről nem tudok, nyilván összefüggésben lehet a klub anyagi gondjaival, mindenesetre a hét végén haza is költöztem Budapestre. Mivel az Újpestnél még élő szerződésem van, hamarosan leülök tárgyalni a jövőmről Lukács Ferenc tulajdonossal és Gyulay Zsolt ügyvezető igazgatóval. Amennyiben Mezey György számítana rám a csapatban, s rendszeresen segíthetném a lilákat, úgy a korábbi pénzeimről is lemondanék, hiszen gyönyörű éveket töltöttem Újpesten" - mondta a fordulatról az érintett.

Információnk szerint Tamási zalai szerződtetése az aláíráspénz miatt hiúsult meg, mivel a ZTE nem tudta vagy nem akarta kifizetni a játékos szignójáért kialkudott összeget.

Bánki József