Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel együtt távozott Garami Józseffel a Ferencvárostól, mégsem maradt munka nélkül Pölöskei Gábor. Az egykori válogatott csatár, a Pro licences fiatal tréner ugyanis továbbra is Róth Antal segítője az U21-es válogatottnál.

- Mennyire ütötte szíven a Fraditól való távozás? - kérdeztük Pölöskeit.
- Enyhén szólva nem esett jól, hiszen amennyiben a csapat visszakapja a korábban elvett hat pontot, bajnokságot nyertünk volna. Ebben biztos voltam, de hiszem, hogy Pintér Attilával is sikerül mindez a csapatnak.

- Az Üllői úti búcsú óta mivel foglalkozik?
- Angolul és franciául tanulok, emellett figyelem a fiatal tehetségeket. Róth Antallal ugyanis folyamatosan feltérképezzük az utánpótlás-válogatottnál számításba vehető játékosokat. Nem könnyű a helyzetünk, hiszen míg régebben szinte minden jelölt élvonalbeli futballista volt ebben a korban, a most alakuló keretben mindössze öt labdarúgó stabil ember NB I-es csapatában. Az új válogatottal február 18-án Skóciában mutatkozunk be, a mérkőzésre Edinburghban, vagy Livingstone-ban kerül sor.

- Klubedzőként nem kapott ajánlatokat?
- De igen, végül azonban nem engem választottak a jelöltek közül. Mindez nem bánt, sőt örülök, hogy gondoltak rám, vagyis nem skatulyáztak be, mondván: én csak a Fradinál és az MTK-nál jöhetek számításba edzőként.

- Általánosságban milyennek értékeli a sportág jelenlegi helyzetét?
- Sajnos egyre rosszabb a helyzet, egyre kevesebb gyermek választja a futballt, egyre kevesebb támogatást kap az utánpótlás. Ezért is kellene egy-két zajosabb siker, hogy a fiatalok újra felfedezzék ezt a szép játékot, ami nem véletlenül a világ legnépszerűbb sportága. Bosszantó, hogy nálunk ezt nem használják ki, mi több, olykor még ütnek is a sportágon. Nekünk azonban nincs más választásunk, mindent el kell követnünk, hogy a fiatalokat a futball felé tereljük, no meg minél előbb jó eredményeket mutassunk fel.

Bánki József