Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban joggal aggódtak a Debrecen együttesésnél Böőr Zoltán és Selymes Tibor sérülése miatt, ám mindenképpen biztató lehet a klub hívei számára, hogy mindkét labdarúgó marad a ciprusi edzőtáborban, azaz van esély az FC Bruges elleni, február 26-án rendezendő UEFA kupameccs első felvonásán való pályára lépésüknek. Erre adott a lehetőség a teremtornán járomcsonttörést szenvedett Éger Lászlónak is, aki pénteken utazott a csapat után.

- Feltételezem, a múlt heti operációja után álmában sem gondolt arra, hogy ilyen gyorsan csatlakozhat a csapathoz.
- Szó szerint tényleg csak álmodoztam, hogy talán van egy pici remény a belgiumi pályára lépésemnek, a ciprusi edzőtáboron való részvételben azonban tényleg nem hittem. Mondanom sem kell, boldog vagyok, hogy újra a fiúk közt lehetek, s remélem, ha speciális maszkban is, de a kupameccsen is játszhatok. Egyébként az említett maszkot csak az edzéseken és a mérkőzéseken kell viselnem, mindezt a hasonló sérülést elszenvedett csapattársam, Szekeres Tamás már átélte, remélem, a védőfelszerelés engem sem akadályoz majd a játékban.

- Edzőmérkőzésen is pályára lép Cipruson?
- Igen, a szerdai és csütörtöki meccseken már Szentes Lázár vezetőedző is azt tervezi, hogy bevet, addig pedig keményen tréningezek majd, s ha kell, különmunkát is végzek.

- A közel kéthetes kihagyás mennyire vetette vissza fizikálisan?
- Ettől nem félek, mert tudom, hogy gyorsan bepótolom a kiesését, jobban tartok attól, hogy a repülőtéren a maszkom láttán nehogy azt higgyék, terrorista vagyok, s emiatt maradjak le az edzőtáborról, no meg a várva várt kupafellépésről. Egy biztos, mindent elkövetek a Bruges elleni siker érdekében, és tudom, a társaim is így vannak ezzel, elvégre hozzánk is eljutott a hír, miszerint a klub történetében még soha annyi szurkoló nem kísérte el a csapatot külföldre, mint ahányan Belgiumba készülnek a drukkerek közül.

Valóban sokan kísérik majd el a DVSC-t Bruges-be, hiszen amennyiben a hajdúsági klub megkapja a belgáktól a múlt héten igényelt további 500 jegyet, úgy 1500 debreceni biztathatja Égeréket a flamand városban. Hír még a "Loki" háza tájáról, hogy a ciprusi edzőtáborban megsérült Böőr Zoltán és Selymes Tibor mégsem tér haza a pénteki géppel, hanem a szigeten próbálják kúrálni őket. Mindez azt jelenti, hogy a két említett labdarúgó is ott lehet a gyepen a belgiumi kupamérkőzésen.

Bánki József