Vágólapra másolva!
Kedd délelőtt közös megegyezéssel szerződést bontott az Újpest FC és Mezey György, miután a szakmai igazgató, aki a vezetőedzői teendőket is ellátta, felajánlotta lemondását. Mezeyvel távozik a Megyeri útról segítője, Both József is.

"Tavaly nyáron hosszú távú munkára szerződtem Újpestre, de sajnos időközben nagyon rossz anyagi helyzetbe került a klub. A vezetők a túlélést csak a játékosok eladásával tudják elkerülni, amit én tökéletesen megértek. Rósa, Szanyó és végül Kovács Zoltán elvesztését azonban már nem tudom szakmailag kompenzálni" - nyilatkozta Mezey György, s hozzátette: "Az elöljárók nagyon korrektül reagáltak, így probléma nélkül, a jó viszonyt megtartva váltunk el."

A szakmai munka irányításáért ideiglenesen az eddigi pályaedző, Sarlós András és a kapusedző, Brockhauser István a felelős.

A korábbi szövetségi kapitány tavaly június 5-én került a nagy múltú klubhoz, egyéves szerződést kötött. Munkáját azonban szinte a kezdetektől anyagi gondok hátráltatták, s az eredmények is elmaradtak a várakozásoktól. A Magyar Kupában a legjobb 64 között az NB II-es Kaposvölgye 2-1-re legyőzte a lila-fehéreket, a 12 csapatos Arany Ászok Ligában pedig mindössze a 8. helyen állnak.

Január 30-án Gyulay Zsolt ügyvezető igazgató is lemondott, ő azonban felmondási ideje alatt még marad pozíciójában. Helyét a Balaton FC-től érkező Sallói István veszi majd át. Az újpesti a kilencedik edzőváltás az élvonalban ebben az idényben.

Az eddigi edzőcserék a mostani idényben:
2003:
augusztus 26.,
Lombard FC Haladás: Détári Lajos helyett Gujdár Sándor
szeptember 1., ZTE: Bozsik Péter helyett Mihalecz István
szeptember 5., ETO FC Győr: Varga Zoltán helyett Kiprich József (szeptember 11-től)
október 7., Lombard FC Haladás: Gujdár Sándor helyett Bozsik Péter (szakmai igazgatóként)
december 4., ETO FC Győr: Kiprich József helyett Reszeli Soós István (szakmai igazgatóként)
december 23., Ferencváros: Garami József helyett Pintér Attila
december 26., Matáv-Sopron: Pintér Attila helyett Dajka László
2004:
február 14-15., Zalaegerszeg: Mihalecz István helyett Gellei Imre
február 17., Újpest: Mezey György helyett Sarlós András és Brockhauser István (ideiglenesen)