Vágólapra másolva!
Mindenkit meglepett az U21-es labdarúgó-válogatott győzelme Skócia ellen a szerda este Livingstone-ban rendezett mérkőzésen. A bravúr értékét növeli, hogy Róth Antal vadonatúj válogatottat kénytelen építeni, amelynek ez volt az első közös fellépése. A szövetségi edző - akit még Glasgow-ban, a repülőtéren értünk utol - úgy vélte, a sikerből erőt kell meríteni, de nem szabad túlértékelni.

- Kaptak már visszajelzéseket, hogy idehaza mekkora bravúrnak tartják a skóciai sikerüket?
- Igen, hiszen rengetegen gratuláltak telefonon az MLSZ vezetői és a nemrég kiöregedett játékosok közül is. Valóban váratlan eredményt értünk el, ennek ellenére azt mondom, ne értékeljük túl a sikert. Az első félidőben a skótok fölénk kerekedtek, ekkor többet birtokolták a labdát, szünet után viszont már mi irányítottunk, és a hajrában szerezett Csehi Tamás- és Jovánczai-gólokkal sikerült megnyernünk a meccset. Érdekes, hogy korábban éppen a hajrában veszítettünk el fontos találkozókat, most viszont fordult a kocka.

- Mennyire sikerült a brit stílus ellen felkészülni, elvégre a magyar futballistáknak ez korábban mindig gondot okozott?
- Alapjaiban a skótok most is a hagyományos brit szellemben futballoztak, nem véletlen, hogy kemény, olykor durva játék zajlott a gyepen, összességében mégis inkább a német stílust vezették elő taktikailag. Mindez érthető, hiszen Skócia U21-es válogatottját a hajdani világbajnok német válogatott, a Mönchengladbach volt sztárja, Rainer Bonhof irányítja.

- A magyar csapatból kiket tudna kiemelni?
- Akadtak átlagon felüli teljesítmények, mégsem akarok senkit nevesíteni, mert igazi csapatmunkával értük el ezt a győzelmet. Erőt meríthetünk ebből a sikerből, ám ismétlem, nem szabad túlértékelni. Ugyanakkor nagy öröm számunkra, mennyire értékelik a győzelmünket Magyarországon.

Bánki József

Bravúros magyar U21-es győzelem Skóciában/sport/magyarfoci/20040218azormenyekkel.html?pIdx=2