Vágólapra másolva!
Hatalmas csata várható az olasz labdarúgó-bajnokság hét végi, 22. fordulójában, Milánó ugyanis a 140. városi derbire készül, ezúttal a Milan lesz a pályaválasztó. A két gárda válságban van, így ezen a találkozón talán egyikőjük megindulhat felfelé. És akinek egy rangadó nem elég egy napra, az még egy Chelsea-Arsenal és egy Valencia-Barcelona bajnokit is megnézhet szombaton.

A listavezető Milan kiesett az Olasz Kupából, majd a kínos, 4-0-s zakó után csupán 1-1-et ért el bajnokin Leccében. Az Inter ugyancsak kiesett a kupából (a Juventus verte büntetőkkel), majd hazai pályán meglepő, 2-1-es zakót gyűjtött be az Udinesétől a szurkolók és a magyar totózók legnagyobb bosszúságára. A bajnoki örökmérleg egyelőre az Internek kedvez: az eddigi 139 találkozóból 49-et a kék-feketék nyertek, 48 döntetlen mellett mindössze 42 Milan-siker született. A hazaiak pályaválasztói szemszögéből sem jobb a helyzet: 21 győzelem, 21 döntetlen, 27 vereség.

A Milan idén mindössze egyszer kapott ki hazai pályán, ám izgalomra lehet ok, hiszen két kulcsember is hiányzik majd a sérült Inzaghi és az eltiltott Maldini személyében. Az Inter ehhez képest szinte teljes csapatot mellőz: Coco, Almeyda, Brechet, Gamarra, Martins, Cannavaro, Emre és C. Zanetti nem épült még fel, Kallon április 23-ig, Materazzi pedig március 29-ig áll eltiltás alatt.

A Roma hazai pályán kiválóan teljesít, 9 siker mellett csupán 1-1 döntetlen és vereség a mérleg, így a sérült Montella, Cassano kettős nélkül is abszolút favorit az idegenben ez idáig nyeretlen Siena ellen. Az éllovasok közül Juventus és a Lazio a Bologna, illetve a Chievo vendégeként játszik.

[origo]