Vágólapra másolva!
Bár Francesco Tottit nem sikerült megszerezni, mégis erősített a Real Madrid: Zinedine Zidane - sokak szerint a földkerekség legjobb labdarúgója - 2007. június 30-ig meghosszabbította szerződését, mely 2005 nyarán járt volna le. Zidane június 23-án ünnepli 32. születésnapját, ezek szerint - legalább - 35 éves koráig marad a spanyol fővárosban, s ekként nagy valószínűséggel innen megy nyugdíjba.

A 87-szeres válogatott, aranylabdás (1998) sztár 1998-ban világ-, 2000-ben Európa-bajnoki aranyéremre vezérelte hazája nemzeti együttesét, s oroszlánrészt vállalt a Madrid 2002-es - kilencedik - Európa-kupagyőzelmében. 2001-ben szerződött Madridba, s azóta a csapat kihagyhatatlan kulcsembere, szellemi vezére. Zidane eredetileg úgy tervezte, hogy az idei portugáliai Eb után búcsúzik a válogatottól, ám olyan kiváló erőben és formában érzi magát, hogy könnyen lehet, a 2006-os németországi világbajnokságig marad a kékeknél. Annyi mindenesetre most már bizonyos, hogy nem vonul vissza a következő vb után, egy évet minimum ráhúz a Realban.

A kabíliai (Algéria) származású, de marseille-i születésű Zidane-nak a Madrid a negyedik klubja a Cannes (1988-1992), a Bordeaux (1992-1996) és a Juventus (1996-2001) után. "Az a legfontosabb, hogy remekül érzem magam Madridban. A családom is nagyon megszerette a spanyol fővárost, a további három év mindannyiunk vágya volt" - mondta "Zizou" a szerződéshosszabbítás bejelentésekor.

Eredetileg a klub egyéves opcióval rendelkezett 2005 után, de mivel kölcsönösen meg voltak elégedve, az egyből kettő lett.

"További trófeákat akarok nyerni a Madriddal" - tette hozzá Zidane. "A Király Kupában már döntősök vagyunk, március 17-én vívjuk a finálét a Zaragozával, és a bajnokok Ligáját, valamint a Primera Divisiónt is szeretnénk megnyerni. Megvan az esélyünk a triplázásra."

Zidane még elmondta, hogy valószínűleg visszavonulása után is Madridban marad, s elképzelhető, hogy valamilyen minőségben a klubnál.

Ch. Gáll András