Vágólapra másolva!
A Németország déli részén tomboló heves hóvihar miatt el kellett halasztani a Real Madrid hétfő reggeli repülőútját, a müncheni repülőtér ugyanis nem tudott gépeket fogadni. Egyelőre ez a legnagyobb probléma a királyi gárdánál, amely a legjobb összeállításában várja a keddi, Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését. A Bayernben Kahn felépült, Ballack, Pizarro és Robert Kovac játéka viszont kérdéses.

A Bild már hétfőn megkezdte "támadását", a német bulvárlap ugyanis úgy véli, Oliver Kahn szerepeltetése nagy rizikót jelent a bajorok számára. "Nem érdekel már semmi, csak magamra és a keddi mérkőzésre koncentrálok. Tízezer százalékig fittnek kell lennem" - nyilatkozta a korábban hátsérüléssel bajlódó kapus.

A mértékadóbb Kicker szerint Oliver Kahn szereplése biztos, a klasszis hálóőr felépül a horvátok elleni válogatott mérkőzésen szerzett sérüléséből (a Hamburg ellen a mindössze 19 éves Michael Rensing védte a bajorok kapuját).

Kérdéses viszont Michael Ballack, Robert Kovac és Claudio Pizarro játéka: előbbi hörghurutban szenved, ki is hagyta a Hamburg elleni bajnokit, amennyiben nem javul állapota, Schweinsteiger pótolhatja. A horvát védő a hét végi bajnokin szenvedett combizomhúzódást, míg a perui csatár bokasérüléssel bajlódik. "Való igaz, Ballack nem biztos, hogy játszhat" - nyilatkozta dr. Wolfgang Peter csapatorvos.

A madridiaknál Carlos Queiroz vezetőedző a lehető legjobb összeállításában küldheti pályára együttesét, a kispadon César, Pavón, Mejía, Borja, Cambiasso, Juanfrán, Solari, Portillo és Núnez ül majd.

A bajorok azt már most jó előjelnek veszik, hogy a madridiak hétfő reggel nem tudtak menetrend szerint elutazni Bajorországba, a müncheni repülőtéren ugyanis olyan erős volt a havazás, hogy nem tudott gépet fogadni. A Marca már jelezte is: "a Realnak kedden két ellenféllel kell megküzdenie, a Bayern Münchennel és a hideggel".

a várható kezdőcsapatok:
Bayern München: Kahn - Sagnol, R. Kovac, Kuffour, Lizarazu - Salihamidzic, Ballack (Schweinsteiger), Hargreaves, Ze Roberto - Makaay, Pizarro
Real Madrid: Casillas - Salgado, Helguera, R. Bravo, R. Carlos - Figo, Beckham, Zidane, Guti, Ronaldo, Raúl.