Vágólapra másolva!
A labdarúgó topligákban több rangadóra is sor kerül a hét végén. A Bundesligában a Werder Bremen a Dortmundot fogadja, az olasz Serie a-ban a Milan a Lazióhoz, míg az AS Roma a Parmához látogat, Spanyolországban pedig Deportivo La Coruna-FC Barcelona rangadó lesz.

Lisztes Krisztián csapatára, az éllovas Werder Bremenre és Szabics Imre együttesére, a VfB Stuttgartra is nehéz mérkőzés vár a német labdarúgó Bundesliga hétvégi, 22. fordulójában.

Itt van mindjárt a Werder-Dortmund csata, amely a hazaiak számára a bajnoki cím esetleges megszerzése miatt létfontosságú. Lisztesék ugyanis már kilencpontos előnnyel is vezették a tabellát, ha most kikapnának, a Bayern pedig nyerne a Wolfsburg ellen, akkor ez a fór négyegységnyire csökkenne.

Javíthat is a Bremen, ugyanis utoljára 2000 márciusában győzte le a Borussiát a Weserstadionban, utóbbi három találkozásukkor (mindent beleszámítva) vesztesen hagyta el a pályát. Magnin sérült, míg Ümit Davala, Krstajic, Charisteas, Lagerblom és Borowski vírussal küzd, de várhatóan szerephez jutnak, csakúgy, mint Lisztes.

A vendégeknél Addo, Amoroso és C. Metzelder sérült, Frings pedig hétfőn és kedden sem edzett influenza miatt.

Az utóbbi időben gyengébben teljesítő Stuttgarthoz, amely 3. a pontvadászatban, a 7. Schalke 04 látogat. Szabicséknak mindenképpen győzniük kellene, hogy visszaszerezzék az önbizalmukat, hiszen szerdán hazai pályán kaptak ki 1-0-ra az angol Chelsea-től a Bajnokok Ligájában, ráadásul utoljára január 31-én tudtak győzni.

A Bayern München és a Bochum otthon még mindig veretlen. A bajorok a Wolfsburgot fogadják, Lizarazu sérülése ellenére a hazai öt győzelem, egy döntetlenes mérleg elegendő lesz a Farkasok ellen. A Bochum 1996-ban tudta utoljára legyőzni a Rostockot, itt a lehetőség a javításra.

A Leverkusen Hamburgban vendégszerepel: az északiak kihasználva a Bayer tavalyi botrányosan gyenge szereplését tíz év után ismét nyerni tudtak (4-1), most viszont visszaállt a régi rend, s a Hamburg - Pieckenhagen, Maltritz, Wicky, Hollerbach, Ujfalusi és Cardoso nélkül - bravúrként értékelhetné még a pontszerzést is. Augenthaler nem számíthat a piros lapos eltiltását töltő brazil Juanra, illetve a sérült Ponte, Bastürk, Sebescen trióra.

Király Gábor és Dárdai Pál együttese, a továbbra is kieső, 17. helyen álló Hertha BSC idegenben, a Hannover (12.) stadionjában próbálja majd meg a létfontosságú három pontot begyűjteni.

A múltat illetően a Hannover 1964-74 között zsinórban hét mérkőzésen maradt veretlen, ám utóbbi két fellépésén a Hertha győzött (1-0, 6-2). A hazaiaknál Brdaric és Krupnikovic letöltötte büntetését, porcműtétjét követően Christiansen is bevethető már, ellentétben a Lala, Schneider, Simak, Kleber, Schröter kvintettel. Berlinben főleg Goor, Luizao, Wichniarek, Schmidt és Hartmann fog hiányozni, Neuendorf letöltötte büntetését, de visszakerülhet a kezdőcsapatba Rehmer és Niko Kovac is.