Vágólapra másolva!
Elfogadja a katari szövetség ajánlatát, és a jövőben az ország labdarúgó-válogatottjában fog szerepelni Aílton, a német bajnokságban listavezető Werder Bremen brazil gólzsákja.

"A vasárnapi, 1860 München elleni meccs után Katarba repülök, és aláírom az erre vonatkozó szerződést" - mondta a Kreiszeitung Syke című német lapnak a dél-amerikai csatár, aki 20 találattal vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.

Aíltont soha nem válogatták be hazája nemzeti csapatába, s a német szövetségnél is hiába próbálkozott, a közelmúltban azonban kijelentette: mindenképpen játszani akar a 2006-os németországi világbajnokságon.

"A katariak szeretnének kijutni a két év múlva sorra kerülő vb-re, és ehhez keresnek játékosokat" - mondta korábban Lisztes Krisztián csapattársa, aki nyáron a Werdertől a Schalke 04-hez távozik.

Német sajtóinformációk szerint a 30 éves klasszis a katari állampolgárság felvételéért 1 millió eurót kap, majd évente további 400 ezer üti a markát.

Aíltonon kívül egy másik brazil labdarúgó, a Borussia Dortmundban játszó Dede is ajánlatot kapott a katari szövetségtől.