Kiesett, de helytállt a Loki az UEFA-kupában

Búcsúzott a labdarúgó UEFA-kupától a Debreceni VSC-MegaForce, mivel az idegenben elszenvedett 1-0-s vereséget követően hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a belga FC Bruges-zsel a harmadik fordulóban.

UEFA-kupa, 3. forduló, visszavágó:
Debreceni VSC-MegaForce - FC Bruges (belga) 0-0
Oláh Gábor utcai stadion, 7000 néző
vezette: Arturo Dauden Ibanez (spanyol)
Debrecen: Tomic - Bernáth, Éger, Flavio Pim, Szatmári - Dombi, Sándor T., Habi, Kiss Z. (Csehi Z., 78.), Halmosi - Bajzát (Nikolov, 56.)
Bruges: Verlinden - De Cock, Van der Heyden, Gvozdenovic, P. Clement - Simons, Roelandts (Smolders, 71.), Lange, Ceh (Maertens, 82.) - Mendoza (Simoes, 74.), Verheyen.
sárga lap: Habi (85.), Éger (88.), illetve Van der Heyden (35.), Gvozdenovic (54.)

Első félidő

A 4. percben Kiss Zoltánt szöktette Sándor a jobbösszekötö helyén, ám a középpályás kilőtte a labdát a stadionból. Egy percre rá Dombi a belga tizenhatos jobbszélén átemelte a labdát egy belga védőn, majd elesett - a tizenegyes elmaradt. A 13. minutumban újabb Loki-helyzet: Habi 19-ről kevéssel lőtt mellé.

A belgák első helyzete Mendoza nevéhez fűződött, a 18. percben a perui támadó 19-ről eleresztett löketét Tomic biztosan fogta. Öt perccel később Lange a jobbszélről a tizenhatos bal oldalánál várakozó Mendozához ívelt, aki az ötös bal sarkánál érkező Cehet hozta játékba, lövése azonban elakadt Bernáthban.

A bruges-iek a kezdeti debreceni fölény után átvették a játék irányítását, Ceh 24 méteres - a sorfalon megpattant - szabadrúgása például centikkel kerülte csak el a hazaiak kapuját a 24. percben. A következő negyedórában nagy volt a küzdelem, de helyzetet nem láthattunk egyik oldalon sem. A 41. minutumban szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Mendoza 22 méteres bombájába Dombi belevetődött.

A várakozásoknak megfelelően megfontolt, biztonságra épülő játékkal kezdtek a csapatok, így az első 20 percben egyik kapu előtt sem alakult ki nagy helyzet. Ezután a vendégek átvették az irányítást, kétszer is megszerezhették volna a vezetést a kapkodó hazaiak ellen. A belgák fölénye ugyan csak néhány percig tartott, a debreceniek azonban a szünetig nem veszélyeztették Verlinden kapuját.

Második félidő

Rögtön az első percben Szatmári a balszélről próbált a kapu elé ívelni, ám beadása lecsúszott, épp a kapu felé, a 41 esztendős hálóőr, Verlinden végül lehúzta a labdát.

Hosszú "helyzetcsend" után a 66. percben a csereként beállt Nikolov volt bátor, távoli kísérlete azonban nagyon elkerülte a belgák kapuját. Négy percre rá a Loki legjobbja, Sándor 28-ról - egy parádés csel után - megmutatta, hogyan kell lőni, bal felső felé tartó bombáját bravúrral védte Verlinden.

A 81. percben Verheyen szépen futott el a jobbszélen, majd hajszálpontos beadását Lange 8 méterről kapura fejelte, Tomic csak kiütni tudta a labdát - Éger végül felszabadított. A 88. percben egy jobb oldali szabadrúgás után az ötösnél Sándor és Flavio Pim előbb egymást zavarta, majd előbbi próbálta megszerezni a labdát a vendégvédők gyűrűjében, ám lerántották, a bíró sípja azonban néma maradt, sőt a reklamáló Éger sárgát kapott...

A második félidőben az FC Bruges azonnal magához ragadta a kezdeményezést, s beszorította a hazaiakat. Nagy helyzet azonban sokáig nem alakult ki, ez a vendégeknek kedvezett, hiszen őrizték az első meccsen megszerzett egygólos előnyüket. Az utolsó 20 percre bátrabbá vált a Szentes-csapat, lehetőségei is akadtak, de továbbra is maradt a gól nélküli döntetlen. Az utolsó percekben a Debrecen mindent megpróbált a hosszabbítás kiharcolására. Egy ízben a játékvezető nem ítélt meg egy jogosnak tűnő büntetőt, így maradt a 0-0, ami a magyar együttes búcsúját jelentette az UEFA-kupától.

Szentes Lázár (a Debrecen edzője): "Nagyon sok energiát emésztett fel a védekezés, ezért nem tudtunk többet támadni. Az ésszerűség határáig mindent megtettünk a sikerért, de sajnos ma nem tellett többre. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok, az eredménnyel természetesen nem. A továbbjutást az első mérkőzésen szerettük volna megalapozni, de nem sikerült, így a visszavágón már nagyon nehéz dolgunk volt."

Trond Sollied (az FC Bruges edzője): "A második félidőben voltak lehetőségeink, ám amiért jöttünk, teljesítettük. Úgy érzem, a Debrecennek a mai meccsen csupán egy lehetősége volt, nekünk viszont az első mérkőzésen annál több."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK