Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint három héttel ezelőtt halálos fenyegetést kapott Gerard Houllier, a jelenleg a Levszki Szófia elleni UEFA-kupa-mérkőzésre készülő Liverpool vezetőedzője.

A hírek szerint a klubhoz érkezett levélben azt ajánlották a francia szakembernek, hogy mondjon le vezetőedzői posztjáról, különben veszélybe kerül az élete. Az esetről a Liverpool a rendőrséget is értesítette.

A fenyegetés feltehetően egy (vagy több) csalódott szurkolótól érkezett, hiszen a Mersey-partiak várakozáson alul szerepelnek az idén. A Premiershipben a csapat jelenleg a 6. helyen áll, az általános elégedetlenség azonban a Portsmouth elleni FA-kupa-búcsú után tört ki a lelátón. A mérkőzés után valaki a következő feliratot festette a gárda edzőpályájának falára: "Reméljük, meghalsz AIDS-ben, Houllier".

A Liverpool jelenleg Szófiában tartózkodik, ahol kétgólos előnyből várja a Levszki elleni UEFA-kupa-visszavágót.

Az 56 éves Houllier 1998 óta irányítja a Liverpoolt, amely 2001-ben az FA-kupát, a Ligakupát és az UEFA-kupát is megnyerte. A Ligakupát ugyan tavaly ismét elhódították Owenék, a Premiershipben azonban 1990 óta nem ünnepelhetett bajnoki címet az egyik legpatinásabb angol együttes.