Vágólapra másolva!
A Premiership középcsapata, a jelenleg tizedik helyen álló Tottenham német lapértesülések szerint szerződtetni kivánja Király Gábort, a Hertha - jelenleg sérült - magyar kapusát.

A berliniek 27 esztendős, 40-szeres magyar válogatott kapusa az utóbbi időben sérülés miatt nem védhette a kiesés ellen küzdő együttes kapuját, ennek ellenére a közelmúltban több (nagy)csapattal is hírbe hozták. A sportnapilap szerint például a Tottenhamen kívül a Manchester United és a Liverpool is érdeklődik Király iránt, noha mindkét együttes biztos kezű kapuvédővel rendelkezik: a Ferguson-együttes 1-ese a magyar felmenőkkel is rendelkező, 25 esztendős Tim Howard, míg a Mersey-partiaknak a 31 éves lengyel Jerzy Dudek és a 23. életévében járó Chris Kirkland személyében két kiváló hálóőrük is van.

Király eleddig nem kommentálta a klubváltásáról szóló híreket, a minap azonban a német Kicker magazinnak elárulta: "Március végén kiderül a jövőm, s el tudom képzelni, hogy Londonba szerződök."

A magyar kapus a szombathelyi Haladásból 1997-ben csatlakozott a Herthához, s hét év után most a távozás gondolatával foglalkozik, mert a berliniek - egyelőre - nem éltek opciós jogukkal, azaz nem hosszabbították meg Király nyáron lejáró szerződését. A szürke mackónadrágjáról (is) közismert kapus - aki egyébiránt április elsején született - nem tagadja, megfelelő külföldi ajánlat esetén elhagyja jelenlegi klubját.

A Spursnek jelenleg két bevethető kapuvédője van, az első számú a 34 esztendős amerikai Kasey Keller, akit a 20 éves Rob Burch pótolhat vészhelyzetben. Az angol együttes szigetországi információk szerint a leedsi Paul Robinson iránt is élénken érdeklődik, ám könnyen lehet, hogy végül mégis Király kerül a White Hart Lane-re.

jp