Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga versenybizottságának döntése szerint a rossz időjárási viszonyok ellenére nem kerül sor a hétvégi élvonalbeli forduló elhalasztására, de egyes helyszíneken - az érintett klubok kérésére esetén - elképzelhető, hogy elmarad a találkozó.

A versenybizottsághoz az NB I-es együttesektől a délelőtt folyamán nem érkezett ilyen kezdeményezés. Elsősorban a budapesti mérkőzések - Újpest FC-Győri ETO FC, MTK FC-Lombard FC Haladás - megrendezése került veszélybe a havazás miatt. A másik két szombati helyszínen, Békéscsabán és Zalaegerszegen a jelenlegi állás szerint sor kerülhet a Balaton FC, illetve a Pécs elleni összecsapásra, csakúgy, mint vasárnap a Matáv-Sopron - Ferencvárosi TC és Debreceni VSC-MegaForce - Videoton FCF meccsekre.

A másodosztályban szereplő REAC a Vasas elleni szombati mérkőzés elhalasztását kérte. Az Arany Ászok Ligában a tavaszi idény eredetileg a múlt hétvégén kezdődött volna, de a rossz időjárási viszonyok miatt akkor elnapolták a rajtot.

Az Arany Ászok Liga tehát a 17. fordulóval folytatódik, a játéknap egyik pikáns mérkőzésének a címvédő MTK és a kiesés ellen küzdő Lombard FC Haladás összecsapása ígérkezik, ugyanis Illés Béla kilenc év után elhagyta a fővárosiakat, s visszatért első élvonalbeli klubjához.

A listavezető Balaton FC az utolsó előtti Békéscsabához látogat, így a papírforma és a tabella könnyed vendégsikert ígérne, ám a siófokiak remek őszi teljesítménye meglepetésnek számított, s felkészülésük sem volt teljesen zökkenőmentes, így kérdéses a jó folytatás.

A forduló rangadóját Sopronban rendezik, ahol a kupagyőztes Ferencváros lesz a vendég. A zöld-fehérek ugyan új játékosokkal nem, de hat ponttal mindenképpen erősödtek a holtszezonban, s tétmérkőzésen most mutatkozik be az új tréner, az éppen a hűség városából érkező Pintér Attila.

Az UEFA-kupa 3. fordulójában a belga FC Bruges ellen elbúcsúzó Debrecen a Videotont fogadja.