Vágólapra másolva!
Bejutott az FA-kupa legjobb négy csapata közé a Manchester United, miután hazai pályán 2-1-re verte a Fulham együttesét. Az esti mérkőzésen az Arsenal idegenben 5-1-re ütötte ki a Portsmouth együttesét.

A Vörös Ördögök mumusának számító londoniak ezúttal sem hazudtolták meg önmagukat, és egyáltalán nem az Old Traffordon fellépő vendégcsapatokra jellemző ijedt nyuszi stílusban nyitottak. Olyannyira nem, hogy az első félidő derekán megszerezték a vezetést: ekkor Wes Brown rendkívül rossz ütemű becsúszásával elkaszálta Boa Mortét, a jogos büntetőt pedig a vendégcsapat karmestere, Steed Malbranque imponáló magabiztossággal értékesítette.

Nem sokáig örülhettek azonban a vezetésnek a fekete-fehérek, hiszen két perccel hátrányba kerülését követően egyenlített a MU: Giggs száguldott el a bal oldalon, hajszálpontos beadását pedig a remekül érkező Van Nistelrooy bombázta a léc alá.

A kupaelődöntőt érő második gólnál gyakorlatilag lemásolta az egyenlítő találatát a Ferguson-banda: ezúttal Ronaldo száguldott el a szélen (ő a jobb oldalon), a centerezésre pedig ismét Van Nistelrooy érkezett a legjobb ütemben.

Sima Birmingham-siker
Premiership, 27. forduló:
Birmingham City-Bolton Wanderers 2-0 (1-0)
gól:
Forssell (24.), Hughes (69.)

Ezt követőn még egyszer egyenlíthetett volna a Fulham, azonban Knight - a kapujából messze kint kószáló Howard felett megeresztett - 40 méteres lefelé csapódó bombáját a felső léc hárította, így maradt a 2-1, ezzel pedig a MU-továbbjutás.

A nap másik mérkőzésén az Arsenal pillanatnyi esélyt sem adott a Portsmouth együttesének, s Henry, illetve Ljungberg vezérletével idegenben nyert 5-1-re.

FA-kupa, negyeddöntő:
Manchester United - Fulham 2-1 (1-1)
gól:
Van Nistelrooy (25., 62.), illetve Malbranque (23., 11-esből)

Portsmouth-Arsenal 1-5 (0-3)
gól: Sheringham (90.), illetve Henry (25., 50.,), Ljungberg (43., 57.) Touré (45.)

vasárnap:
Millwall (II. osztályú) - Tranmere Rovers (III.) 14
Sunderland (II.) - Sheffield United (II.) 17.05